Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placki z kurczaka"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14010
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15830
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6412
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14010
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15830
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6412
Składniki
Mięso umyj, osusz, pokrój w drobną kostkę. Oprósz solą, pieprzem i przyprawą uniwersalną. Por oczyść, posiekaj. Natkę umyj, osusz, posiekaj. Czosnek obierz, posiekaj. Pieczarki obierz, oczyść, zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Kurczaka wymieszaj z porem, natką, czosnkiem, pieczarkami, mąką ziemniaczaną, majonezem i startym serem. Dodaj żółtka, połącz. Białka ubij na sztywno, pianę dodaj do masy, wymieszaj, przypraw do smaku.
Olej rozgrzej na patelni, z masy usmaż niewielkie placuszki. Osącz.
Czas przygotowania: 30 min, ilość porcji: 4, cena za porcję 2 złŹródło: Chwila dla Ciebie