Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placki z kurczaka"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5413
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 921
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11861
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1366
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5413
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 921
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11861
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1366
Składniki
Mięso umyj, osusz, pokrój w drobną kostkę. Oprósz solą, pieprzem i przyprawą uniwersalną. Por oczyść, posiekaj. Natkę umyj, osusz, posiekaj. Czosnek obierz, posiekaj. Pieczarki obierz, oczyść, zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Kurczaka wymieszaj z porem, natką, czosnkiem, pieczarkami, mąką ziemniaczaną, majonezem i startym serem. Dodaj żółtka, połącz. Białka ubij na sztywno, pianę dodaj do masy, wymieszaj, przypraw do smaku.
Olej rozgrzej na patelni, z masy usmaż niewielkie placuszki. Osącz.
Czas przygotowania: 30 min, ilość porcji: 4, cena za porcję 2 złŹródło: Chwila dla Ciebie