Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placki z kurczaka"
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1204
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4855
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1517
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1204
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4855
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1517
Składniki
Mięso umyj, osusz, pokrój w drobną kostkę. Oprósz solą, pieprzem i przyprawą uniwersalną. Por oczyść, posiekaj. Natkę umyj, osusz, posiekaj. Czosnek obierz, posiekaj. Pieczarki obierz, oczyść, zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Kurczaka wymieszaj z porem, natką, czosnkiem, pieczarkami, mąką ziemniaczaną, majonezem i startym serem. Dodaj żółtka, połącz. Białka ubij na sztywno, pianę dodaj do masy, wymieszaj, przypraw do smaku.
Olej rozgrzej na patelni, z masy usmaż niewielkie placuszki. Osącz.
Czas przygotowania: 30 min, ilość porcji: 4, cena za porcję 2 złŹródło: Chwila dla Ciebie