Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Kapustę poszatkować, cebulę pokroić w drobną kostkę. Posolić i odczekać aż zmięknie i puści sok.
Ziemniaki zetrzeć na tarce jak do placków ziemniaczanych, kiełbasę pokroić w drobną kosteczkę (wegetarianie spokojnie mogą zrezygnować z kiełbasy).
Odlać sok z kapusty, wbić jajko, dodać kiełbasę, starte ziemniaki. Doprawić przyprawami. W moim przypadku były to: kolendra, tymianek, odrobina gorczycy, ostra papryka i pieprz.
Nakładać łyżką na rozgrzany olej tak, jak placki ziemiaczane. Smacznego.