Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakują wybornie, szczególnie, gdy podaje się je na gorąco - prosto z patelni - z zimnym twarożkiem
Kapusta pekińska z jabłkiem, marchewką i cebulą polana prostym sosem winegret...
Odsłon: 97
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 936
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 323
Kapusta pekińska z jabłkiem, marchewką i cebulą polana prostym sosem winegret...
Odsłon: 97
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 936
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 323
Składniki
Obrać, umyć i zetrzeć ziemniaki wraz z cebulą. Dodać wyciśnięty przez praskę czosnek, mąkę, jajka. Przyprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Smażyć placki na dobrze rozgrzanym oleju (ale na małym ogniu - inaczej się przypalą, a w środku będą niedopieczone). TWAROZEK: Do twarogu dodać jogurt, pokrojone w kostkę pomidory i pietruszkę. Doprawić do smaku solą, papryką i pieprzem. Dokładnie wynieszać.