Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakują wybornie, szczególnie, gdy podaje się je na gorąco - prosto z patelni - z zimnym twarożkiem
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 153
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 377
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 153
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 377
Składniki
Obrać, umyć i zetrzeć ziemniaki wraz z cebulą. Dodać wyciśnięty przez praskę czosnek, mąkę, jajka. Przyprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Smażyć placki na dobrze rozgrzanym oleju (ale na małym ogniu - inaczej się przypalą, a w środku będą niedopieczone). TWAROZEK: Do twarogu dodać jogurt, pokrojone w kostkę pomidory i pietruszkę. Doprawić do smaku solą, papryką i pieprzem. Dokładnie wynieszać.