Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakują wybornie, szczególnie, gdy podaje się je na gorąco - prosto z patelni - z zimnym twarożkiem
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68494
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2052
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68494
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2052
Składniki
Obrać, umyć i zetrzeć ziemniaki wraz z cebulą. Dodać wyciśnięty przez praskę czosnek, mąkę, jajka. Przyprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Smażyć placki na dobrze rozgrzanym oleju (ale na małym ogniu - inaczej się przypalą, a w środku będą niedopieczone). TWAROZEK: Do twarogu dodać jogurt, pokrojone w kostkę pomidory i pietruszkę. Doprawić do smaku solą, papryką i pieprzem. Dokładnie wynieszać.