Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakują wybornie, szczególnie, gdy podaje się je na gorąco - prosto z patelni - z zimnym twarożkiem
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3811
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 627
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3821
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 741
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3811
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 627
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3821
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 741
Składniki
Obrać, umyć i zetrzeć ziemniaki wraz z cebulą. Dodać wyciśnięty przez praskę czosnek, mąkę, jajka. Przyprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Smażyć placki na dobrze rozgrzanym oleju (ale na małym ogniu - inaczej się przypalą, a w środku będą niedopieczone). TWAROZEK: Do twarogu dodać jogurt, pokrojone w kostkę pomidory i pietruszkę. Doprawić do smaku solą, papryką i pieprzem. Dokładnie wynieszać.