Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakują wybornie, szczególnie, gdy podaje się je na gorąco - prosto z patelni - z zimnym twarożkiem
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1289
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5820
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8826
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18436
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1289
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5820
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8826
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18436
Składniki
Obrać, umyć i zetrzeć ziemniaki wraz z cebulą. Dodać wyciśnięty przez praskę czosnek, mąkę, jajka. Przyprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Smażyć placki na dobrze rozgrzanym oleju (ale na małym ogniu - inaczej się przypalą, a w środku będą niedopieczone). TWAROZEK: Do twarogu dodać jogurt, pokrojone w kostkę pomidory i pietruszkę. Doprawić do smaku solą, papryką i pieprzem. Dokładnie wynieszać.