Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placuszki warzywne z boczkiem"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Warzywa umyć. Cebulę obrać, posiekać. Obrane marchewki, ziemniak i cukinię (ze skórką) zetrzeć na tarce. Cukinię posolić, odstawić na ok. 15 min, odcisnąć z nadmiaru wody.
Boczek pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na patelni bez tłuszczu, wystudzić. Warzywa wymieszać z rozkłóconym jajkiem, boczkiem, serem, słonecznikiem, umytą i posiekaną natką, mąką, doprawić.
Masę wykładać na dobrze rozgrzany na patelni olej, formując placki. Smażyć na złoto z obu stron, osączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
ok. 35 minutŹródło: Twoje Imperium