Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalne, ale bardzo smaczne. Polecam tym, którym chwilowo brak pomysłu na podanie ziemniaków.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10277
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1162
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11569
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 569
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10277
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1162
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11569
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 569
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy w plasterki (ok.4 mm). Na blat wykładamy ręcznik kuchenny. Wysypujemy ziemniaki i podsuszamy ręcznikiem.
Rozgrzewamy patelnię (typu wok), wlewamy 3 łyżki oliwy, dodajemy ziemniaki. Smażymy na średnim ogniu, przykrywamy pokrywą. Co jakiś czas mieszamy.
Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w paski. Dodajemy do ziemniaków w momencie, gdy zaczną się trochę rumienić i zmniejszamy ogień. Solimy , pieprzymy do smaku.
Smażymy dalej, co jakiś czas mieszając do miękkości.
Smacznego!