Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalne, ale bardzo smaczne. Polecam tym, którym chwilowo brak pomysłu na podanie ziemniaków.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 436
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 782
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 436
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 782
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy w plasterki (ok.4 mm). Na blat wykładamy ręcznik kuchenny. Wysypujemy ziemniaki i podsuszamy ręcznikiem.
Rozgrzewamy patelnię (typu wok), wlewamy 3 łyżki oliwy, dodajemy ziemniaki. Smażymy na średnim ogniu, przykrywamy pokrywą. Co jakiś czas mieszamy.
Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w paski. Dodajemy do ziemniaków w momencie, gdy zaczną się trochę rumienić i zmniejszamy ogień. Solimy , pieprzymy do smaku.
Smażymy dalej, co jakiś czas mieszając do miękkości.
Smacznego!