Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Polędwica w boczku"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 698
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 698
Składniki
Plastry polędwicy zawiń w plastry boczku, końce zepnij wykałaczką. Na mocno rozgrzane masło na patelni połóż mięso. Smaż ok. minutę z każdej strony, a następnie posól, po czym smaż dalej na mocnym ogniu przez ok. 2,5 min (aż mięso puści sok), przewróć i ponownie posól i smaż jeszcze minutę.
Wyłącz ogień i zostaw mięso na patelni na kolejną minutę. Na koniec połóż mięso na folii aluminiowej, podlej bulionem, zawiń i włóż jeszcze na 5 minut do rozgrzanego piekarnika.
Z gotowego mięsa wyjmij wykałaczki. Podawaj z wybranym sosem, np. pieczeniowym.Źródło: Świat kobiety