Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Polędwica w skórce orzechowej"
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1076
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 152
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1076
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 152
Składniki
Oczyść polędwicę i pokrój w kotleciki jednakowej wielkości. Posól, dopraw pieprzem i obsmaż na patelni na rozgrzanym oleju. Potem przełóż je do brytfanny. Orzechy włoskie posiekaj i włóż do misy. Dodaj żółtka, bułkę tartą, posiekaną pietruszkę i miękkie masło. Dopraw solą i dobrze wymieszaj.
Nałóż masę na kotleciki w brytfannie i ostrożnie dociśnij. Włóż je do nagrzanego piekarnika i zapiecz. Czerwone wino zagotuj z cukrem, dodaj cebulki i gotuj przez 10 minut. Mięso rozłóż na talerze i polej sosem z cebulkami.Źródło: Na żywo