Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie danie, egzotyczny nie zapomniany smak.
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 681
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 484
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3324
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4106
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 882
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 681
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 484
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3324
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4106
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 882
Składniki
Polędwice kroimy w plastry,sokiem z 1 cytryny skrapiamy obficie i pozostawiamy na 30 minut pod przykryciem. Banany obieramy ze skorki , kroimy na 4 części każdy z nich,.Wyciśnięty sok z drugiej cytryny polewamy banany.
Na rozgrzana patelnie kładziemy masło smażymy polędwice,przekładamy do rondelka,Na tym samym tłuszczu smażymy banany( po 2 min. z każdej strony).
Delikatnie przekładamy je na mięso, dusimy jeszcze 10 min. pod przykryciem. Podajemy z ziemniakami.