Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie danie, egzotyczny nie zapomniany smak.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 78
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4318
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2593
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 78
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4318
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2593
Składniki
Polędwice kroimy w plastry,sokiem z 1 cytryny skrapiamy obficie i pozostawiamy na 30 minut pod przykryciem. Banany obieramy ze skorki , kroimy na 4 części każdy z nich,.Wyciśnięty sok z drugiej cytryny polewamy banany.
Na rozgrzana patelnie kładziemy masło smażymy polędwice,przekładamy do rondelka,Na tym samym tłuszczu smażymy banany( po 2 min. z każdej strony).
Delikatnie przekładamy je na mięso, dusimy jeszcze 10 min. pod przykryciem. Podajemy z ziemniakami.