Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś nie na codzień ale warto!
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9971
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8994
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6371
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9971
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8994
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6371
Składniki
Poledwiczki umyc,oczyścić z błon pokroić na talarki ok 2 cm szerokości.Rozgrzać plante i smażyc poledwiczki do uzyskania lekkiego zrumieniania.Pod koniec smażenia dodać sól,pieprz i lyżke masła.W rondelku zagotować pokrojone figi,dodać otartą skórke z cytryny wycisąć sok.Podgotowac do miekkości figi dodajac troche cukru waniliowego.Mąke ziemniaczaną rozpuścic w 1/4 szklanki zimnej wody i niewielkimi porcjami dodawac do sosu tak aby uzyskać odpowiednia konsystencję.Podbić śmietanką.Ułożyc plastry polędwiczki po 1/4 obwodu białego talerza,polać sosem z figami.Podawać z gałką dobrze wytajonego ryżu. Mile widziana pasujaca do wszystkiego sałatka oraz lampka dobrego białego wina(półwytranego oczywiście)Smacznego.