Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś nie na codzień ale warto!
Poledwiczki umyc,oczyścić z błon pokroić na talarki ok 2 cm szerokości.Rozgrzać plante i smażyc poledwiczki do uzyskania lekkiego zrumieniania.Pod koniec smażenia dodać sól,pieprz
i lyżke masła.W rondelku zagotować pokrojone figi,dodać otartą skórke z cytryny wycisąć sok.Podgotowac do miekkości figi dodajac troche cukru waniliowego.Mąke ziemniaczaną rozpuścic w 1/4 szklanki zimnej wody i niewielkimi porcjami dodawac do sosu tak aby uzyskać odpowiednia konsystencję.Podbić śmietanką.Ułożyc plastry polędwiczki po 1/4 obwodu białego talerza,polać sosem z figami.Podawać z gałką dobrze wytajonego ryżu.
Mile widziana pasujaca do wszystkiego sałatka oraz lampka dobrego białego wina(półwytranego oczywiście)Smacznego.
Przepis dnia
Pieczone, smaczne mięso, szybkie przygotowanie, a potem tylko czekać, aż się...
Odsłon: 48478
Nie masz pomysłu na obiad lub chcesz zaskoczyć gości, ten przepis jest właśni...
Odsłon: 3087
Oj jak dawno zabierałam się za zrobienie tych pierożków z ciastem szpinakowym...
Odsłon: 64
Przepis na pyszny i prosty deser ze śmietaną i owocami.
Odsłon: 7441
Kotleciki warzywne to aromatyczna, chrupiąca i pyszna przekąska dla dzieci i...
Odsłon: 16839
Oj jak dawno zabierałam się za zrobienie tych pierożków z ciastem szpinakowym...
Odsłon: 64
Przepis na pyszny i prosty deser ze śmietaną i owocami.
Odsłon: 7441
Kotleciki warzywne to aromatyczna, chrupiąca i pyszna przekąska dla dzieci i...
Odsłon: 16839
Składniki
Poledwiczki umyc,oczyścić z błon pokroić na talarki ok 2 cm szerokości.Rozgrzać plante i smażyc poledwiczki do uzyskania lekkiego zrumieniania.Pod koniec smażenia dodać sól,pieprz i lyżke masła.W rondelku zagotować pokrojone figi,dodać otartą skórke z cytryny wycisąć sok.Podgotowac do miekkości figi dodajac troche cukru waniliowego.Mąke ziemniaczaną rozpuścic w 1/4 szklanki zimnej wody i niewielkimi porcjami dodawac do sosu tak aby uzyskać odpowiednia konsystencję.Podbić śmietanką.Ułożyc plastry polędwiczki po 1/4 obwodu białego talerza,polać sosem z figami.Podawać z gałką dobrze wytajonego ryżu. Mile widziana pasujaca do wszystkiego sałatka oraz lampka dobrego białego wina(półwytranego oczywiście)Smacznego.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Zapiekanka wiejska
Dania główne
Kurczak Kung Pao
Dania główne
Pierogi szpinakowe z mięsem z indyka
Dania główne
Mielone w pieczarkach z kapustą
Zapiekanka wiejska
Zapiekanka wiejska - czyli prosta zapiekanka ziemniaczana z boczkiem - to szy...
Odsłon: 14
Kurczak Kung Pao
Kurczak Kung Pao to danie azjatyckie, które wyróżnia się chrupkością kurczaka...
Odsłon: 47