Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś nie na codzień ale warto!
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 678
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 27
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 197
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 51
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 230
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 368
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 678
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 27
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 197
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 51
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 230
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 368
Składniki
Poledwiczki umyc,oczyścić z błon pokroić na talarki ok 2 cm szerokości.Rozgrzać plante i smażyc poledwiczki do uzyskania lekkiego zrumieniania.Pod koniec smażenia dodać sól,pieprz i lyżke masła.W rondelku zagotować pokrojone figi,dodać otartą skórke z cytryny wycisąć sok.Podgotowac do miekkości figi dodajac troche cukru waniliowego.Mąke ziemniaczaną rozpuścic w 1/4 szklanki zimnej wody i niewielkimi porcjami dodawac do sosu tak aby uzyskać odpowiednia konsystencję.Podbić śmietanką.Ułożyc plastry polędwiczki po 1/4 obwodu białego talerza,polać sosem z figami.Podawać z gałką dobrze wytajonego ryżu. Mile widziana pasujaca do wszystkiego sałatka oraz lampka dobrego białego wina(półwytranego oczywiście)Smacznego.