Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne i niedrogie
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1075
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 3001
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1075
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 3001
Składniki
Polędwicę umyć , osuszyć w ręczniku papierowym. Następnie ciąć ją ukosnie na 1 cm kawałki. Rozbić lekko mięso i doprawić z obu stron solą i pieprzem do smaku. Obsmażyć mięso z dwóch stron (krótko , aż zamkną się włokna) i tak smazyć całą polędwiczkę. W międzyczasie obrane ,pokrojone w piórka i przyprawione solą i pieprzem pieczarki wraz z pokrojoną cebulą obsmażamy na małym ogniu (pieczarki mają być jasne ,nie usmażone)
Następnie mięso podlewamy wodą ,aby się dusiło i wrzucamy smażone pieczarki. Całość gotujemy około 1 godziny na małym ogniu. Po godzinie robimy sos z mąki i wody (utrzepujemy na gładką masę) i łączymy z mięsem. Na koniec dolewamy śmietanę 30%.Mieszamy całość i Gotowe ! Smacznego