Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne i niedrogie
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3729
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41370
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 439
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 237
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3729
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41370
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 439
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 237
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Składniki
Polędwicę umyć , osuszyć w ręczniku papierowym. Następnie ciąć ją ukosnie na 1 cm kawałki. Rozbić lekko mięso i doprawić z obu stron solą i pieprzem do smaku. Obsmażyć mięso z dwóch stron (krótko , aż zamkną się włokna) i tak smazyć całą polędwiczkę. W międzyczasie obrane ,pokrojone w piórka i przyprawione solą i pieprzem pieczarki wraz z pokrojoną cebulą obsmażamy na małym ogniu (pieczarki mają być jasne ,nie usmażone)
Następnie mięso podlewamy wodą ,aby się dusiło i wrzucamy smażone pieczarki. Całość gotujemy około 1 godziny na małym ogniu. Po godzinie robimy sos z mąki i wody (utrzepujemy na gładką masę) i łączymy z mięsem. Na koniec dolewamy śmietanę 30%.Mieszamy całość i Gotowe ! Smacznego