Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie popisowe
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 474
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 474
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Składniki
Polędwiczki myjemy i osuszamy papierowym recznikiem. z oleju i przypraw przygotowujemy marynatę i zalewamy poledwiczki. Odstawiamy w chlodne miejsce na ok godziny. Polędwiczki smażymy na silnie rozgrzanym tluszczu ze wszystkich stron na zloty kolor. Przekladamy do naczynia żaroodpornego i wkladamy do piekarnika nagrzanego do ok 200 stopni na 15 minut. W tym czasie przygotowujemy sos ziolowo / czosnkowy. Do śmietany lub jogurtu dodajemy posiekana zielona pietruszkę, sól pieprz do smaku i czosnek granulowany. Poledwiczki po wyjęciu z piekarmika kroimy w ukośne plastry grubości ok 1,5 cm, układamy na sałacie i polewamy jogurtowym sosem. podajemy z ciepłą bagietką, frytkami, lub talarkami z ziemniaków smacznego