Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie popisowe
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 384
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 384
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Polędwiczki myjemy i osuszamy papierowym recznikiem. z oleju i przypraw przygotowujemy marynatę i zalewamy poledwiczki. Odstawiamy w chlodne miejsce na ok godziny. Polędwiczki smażymy na silnie rozgrzanym tluszczu ze wszystkich stron na zloty kolor. Przekladamy do naczynia żaroodpornego i wkladamy do piekarnika nagrzanego do ok 200 stopni na 15 minut. W tym czasie przygotowujemy sos ziolowo / czosnkowy. Do śmietany lub jogurtu dodajemy posiekana zielona pietruszkę, sól pieprz do smaku i czosnek granulowany. Poledwiczki po wyjęciu z piekarmika kroimy w ukośne plastry grubości ok 1,5 cm, układamy na sałacie i polewamy jogurtowym sosem. podajemy z ciepłą bagietką, frytkami, lub talarkami z ziemniaków smacznego