Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie popisowe
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14256
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19399
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13112
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1760
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14256
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19399
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13112
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1760
Składniki
Polędwiczki myjemy i osuszamy papierowym recznikiem. z oleju i przypraw przygotowujemy marynatę i zalewamy poledwiczki. Odstawiamy w chlodne miejsce na ok godziny. Polędwiczki smażymy na silnie rozgrzanym tluszczu ze wszystkich stron na zloty kolor. Przekladamy do naczynia żaroodpornego i wkladamy do piekarnika nagrzanego do ok 200 stopni na 15 minut. W tym czasie przygotowujemy sos ziolowo / czosnkowy. Do śmietany lub jogurtu dodajemy posiekana zielona pietruszkę, sól pieprz do smaku i czosnek granulowany. Poledwiczki po wyjęciu z piekarmika kroimy w ukośne plastry grubości ok 1,5 cm, układamy na sałacie i polewamy jogurtowym sosem. podajemy z ciepłą bagietką, frytkami, lub talarkami z ziemniaków smacznego