Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Półksiężyce z mielonym"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2372
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1510
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 551
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3658
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1389
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2372
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1510
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 551
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3658
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1389
Składniki
Mleko podgrzej z 1/2 łyżeczki soli. Mąkę przesiej z proszkiem. Dodaj masło. Wlej posolone mleko. Zagnieć ciasto. Zawiń je w folię i włóż do lodówki. Paprykę oczyść, pokrój w kostkę. Cebule oraz czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na oleju.
Dodaj rodzynki, kawałki papryki i mięso mielone. Mieszając smaż, aż mięso się zrumieni. Masę przypraw solą, papryką, pieprzem kajeńskim i sokiem z cytryny.
Schłodzone ciasto cienko rozwałkuj. Z placka wytnij 12 krążków. Nałóż na nie farsz. Złóż na pół. Mocno zlep brzegi. Paszteciki posmaruj roztrzepanym żółtkiem. Piecz ok. 35 minut w temp. 175 st.Źródło: Tina