Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Półksiężyce z mielonym"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457241
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1340
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2182
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 536
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457241
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1340
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2182
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 536
Składniki
Mleko podgrzej z 1/2 łyżeczki soli. Mąkę przesiej z proszkiem. Dodaj masło. Wlej posolone mleko. Zagnieć ciasto. Zawiń je w folię i włóż do lodówki. Paprykę oczyść, pokrój w kostkę. Cebule oraz czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na oleju.
Dodaj rodzynki, kawałki papryki i mięso mielone. Mieszając smaż, aż mięso się zrumieni. Masę przypraw solą, papryką, pieprzem kajeńskim i sokiem z cytryny.
Schłodzone ciasto cienko rozwałkuj. Z placka wytnij 12 krążków. Nałóż na nie farsz. Złóż na pół. Mocno zlep brzegi. Paszteciki posmaruj roztrzepanym żółtkiem. Piecz ok. 35 minut w temp. 175 st.Źródło: Tina