Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Półksiężyce z mielonym"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 156
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 403
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 443
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 156
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 403
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 443
Składniki
Mleko podgrzej z 1/2 łyżeczki soli. Mąkę przesiej z proszkiem. Dodaj masło. Wlej posolone mleko. Zagnieć ciasto. Zawiń je w folię i włóż do lodówki. Paprykę oczyść, pokrój w kostkę. Cebule oraz czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na oleju.
Dodaj rodzynki, kawałki papryki i mięso mielone. Mieszając smaż, aż mięso się zrumieni. Masę przypraw solą, papryką, pieprzem kajeńskim i sokiem z cytryny.
Schłodzone ciasto cienko rozwałkuj. Z placka wytnij 12 krążków. Nałóż na nie farsz. Złóż na pół. Mocno zlep brzegi. Paszteciki posmaruj roztrzepanym żółtkiem. Piecz ok. 35 minut w temp. 175 st.Źródło: Tina