Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pomidorowa inaczej"
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8781
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 88
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8781
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 88
Składniki
Umytego bakłażana i cukinię potnij w plastry i posyp solą. Po 20 minutach zetrzyj z warzyw sok i potnij je w kostkę.
Podsmaż na rozgrzanej oliwie razem z drobno poszatkowaną cebulą i plasterkami marchewki.
Następnie wrzuć całość z patelni do gotującego się wywaru. Dołóż pokrojone pomidory, groszek z puszki i wlej przecier. Gotuj do momentu, aż marchewka będzie miękka, a reszta warzyw rozgotowana. Wtedy wsyp cukier, sól i słodką paprykę.
Zabiel zupę śmietaną i podawaj z makaronem.Źródło: Kurier TV