Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pomidorowa inaczej"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1807
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1572
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1536
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1983
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1807
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1572
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1536
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1983
Składniki
Umytego bakłażana i cukinię potnij w plastry i posyp solą. Po 20 minutach zetrzyj z warzyw sok i potnij je w kostkę.
Podsmaż na rozgrzanej oliwie razem z drobno poszatkowaną cebulą i plasterkami marchewki.
Następnie wrzuć całość z patelni do gotującego się wywaru. Dołóż pokrojone pomidory, groszek z puszki i wlej przecier. Gotuj do momentu, aż marchewka będzie miękka, a reszta warzyw rozgotowana. Wtedy wsyp cukier, sól i słodką paprykę.
Zabiel zupę śmietaną i podawaj z makaronem.Źródło: Kurier TV