Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pomidorowa inaczej"
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1259
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 297
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1259
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 297
Składniki
Umytego bakłażana i cukinię potnij w plastry i posyp solą. Po 20 minutach zetrzyj z warzyw sok i potnij je w kostkę.
Podsmaż na rozgrzanej oliwie razem z drobno poszatkowaną cebulą i plasterkami marchewki.
Następnie wrzuć całość z patelni do gotującego się wywaru. Dołóż pokrojone pomidory, groszek z puszki i wlej przecier. Gotuj do momentu, aż marchewka będzie miękka, a reszta warzyw rozgotowana. Wtedy wsyp cukier, sól i słodką paprykę.
Zabiel zupę śmietaną i podawaj z makaronem.Źródło: Kurier TV
Przepisy Dania główne
Dania główne
Potrawka z kiełbasy i groszku
Dania główne
Pulpety tandoori
Dania główne
Przepyszne risotto ze smażonym łososiem
Dania główne
Klopsy z jajkiem
Potrawka z kiełbasy i groszku
Bardzo prosta potrawka. Idealna na szybki obiad czy kolację. Może stanowić sa...
Odsłon: 58
Pulpety tandoori
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 103