Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pomidorowa inaczej"
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 198
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 322
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 198
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 322
Składniki
Umytego bakłażana i cukinię potnij w plastry i posyp solą. Po 20 minutach zetrzyj z warzyw sok i potnij je w kostkę.
Podsmaż na rozgrzanej oliwie razem z drobno poszatkowaną cebulą i plasterkami marchewki.
Następnie wrzuć całość z patelni do gotującego się wywaru. Dołóż pokrojone pomidory, groszek z puszki i wlej przecier. Gotuj do momentu, aż marchewka będzie miękka, a reszta warzyw rozgotowana. Wtedy wsyp cukier, sól i słodką paprykę.
Zabiel zupę śmietaną i podawaj z makaronem.Źródło: Kurier TV