Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pomidorowa tarta"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 183
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 159
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 183
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 159
Składniki
Pomidory przetnij wzdłuż na pół, rozłóż je na blaszce wyłożonej papierem, oprósz solą, pieprzem, łyżką cukru oraz ziołami. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 150°C na 45 minut.
W formie do tarty rozgrzej łyżkę oliwy, wsyp cukier i mieszając, skarmelizuj.
Na karmelu ułóż pomidory pieczone i połówki suszonych. Pokryj je ciastem francuskim i wstaw na 25 minut do 200°C. Danie wyłóż na talerz, jak babkę piaskową.Źródło: Kurier TV