Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pomidorowa tarta"
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 30
U mnie sezon na rabarbar trwa dalej, polecam pyszne i puszyste ciasto z rabar...
Odsłon: 4192
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 577
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 668
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 30
U mnie sezon na rabarbar trwa dalej, polecam pyszne i puszyste ciasto z rabar...
Odsłon: 4192
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 577
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 668
Składniki
Pomidory przetnij wzdłuż na pół, rozłóż je na blaszce wyłożonej papierem, oprósz solą, pieprzem, łyżką cukru oraz ziołami. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 150°C na 45 minut.
W formie do tarty rozgrzej łyżkę oliwy, wsyp cukier i mieszając, skarmelizuj.
Na karmelu ułóż pomidory pieczone i połówki suszonych. Pokryj je ciastem francuskim i wstaw na 25 minut do 200°C. Danie wyłóż na talerz, jak babkę piaskową.Źródło: Kurier TV