Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 66
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 66
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
Składniki
Ziemniaki i marchew obrac, pokroic w talarki. Lekko podgotowac, tak, aby warzywa nie byly zbyt miekkie. Ja robie to w parowarze przez ok. 12 min.
Cukinie umyc i pokroic w poltalarki o grubosci ok. 5 mm. Papryke rowniez umyc i pokroic w paski. Cebule niezbyt drobno posiekac. Pomidory i ser feta pokroic w niezbyt drobna kostke.
Do oliwy dodac ziola i przecisniety przez praske czosnek, dokladnie wymieszac.
Ziemniaki, marchew, cukinie, papryke oraz cebule wsypac do naczynia dodac sol do smaku (uwaga ! ser feta tez jest slony!!!) nastepnie dodac polowe przygotowanej oliwy z ziolami i czosnkiem i dokladnie wymieszac.
nastepnie dodac ser feta i delikatnie wymieszac, calosc posypac pokrojonymi w kostke pomidorami i polac druga polowa oliwy.
Piec ok. 30 min. w temp. 180 st. C (piekarnik bez termoobiegu).Podawac jako danie glowne lub jako przystawka do grilowanego miesa.