Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Prażone jabłka"
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 554
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 554
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
<strong>Przepis przysłała Sandra Siebert z Lubonia</strong>
Jabłka cienko obierz, włóż do garnka z wodą (by nie ściemniały). Pokrój w dużą kostkę (pokrojone również trzymaj w garnku z wodą). Wszystkie pokrojone jabłka odcedź, posyp cukrem. Praż na małym ogniu, aż owoce się zeszklą (jeśli ktoś chce otrzymać mus, powinien owoce smażyć dłużej, aż się rozpadną).
Posyp cynamonem i świeżo startą gałką muszkatołową, dodaj miąższ z laski wanilii. Gorącymi jabłkami napełnij wyparzone słoiki (2 po 1 litr), szczelnie zakręć. Pasteryzuj 15-20 minut w temp. 100°C.Źródło: Chwila dla Ciebie