Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Prażone jabłka"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8695
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10314
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4679
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 757
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8695
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10314
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4679
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 757
Składniki
<strong>Przepis przysłała Sandra Siebert z Lubonia</strong>
Jabłka cienko obierz, włóż do garnka z wodą (by nie ściemniały). Pokrój w dużą kostkę (pokrojone również trzymaj w garnku z wodą). Wszystkie pokrojone jabłka odcedź, posyp cukrem. Praż na małym ogniu, aż owoce się zeszklą (jeśli ktoś chce otrzymać mus, powinien owoce smażyć dłużej, aż się rozpadną).
Posyp cynamonem i świeżo startą gałką muszkatołową, dodaj miąższ z laski wanilii. Gorącymi jabłkami napełnij wyparzone słoiki (2 po 1 litr), szczelnie zakręć. Pasteryzuj 15-20 minut w temp. 100°C.Źródło: Chwila dla Ciebie