Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
PALCE LIZAĆ, TO ZA MAŁO!!!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8530
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1247
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10204
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4642
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 702
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8530
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1247
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10204
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4642
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 702
Składniki
Dno oraz boki szybkowara smarujemy margaryną roślinną, obrane i umyte ziemniaki kroimy na ćwiartki, a następnie układamy jako pierwszą warstwę.
Marchewkę kroimy w plasterki i układamy na ziemniakach.
Cebulę kroimy w cienkie plasterki lub półplasterki i układamy na marchewce.
Mięso z kurczaka oprószamy vegetą, układamy na warzywach, następnie dodajemy pokrojoną w półplasterki kiełbaskę zwyczajną i pokrojony w grubą kostkę boczek lub podgardle. Całość przyprawiamy vegetą i pieprzem.
Powtarzamy warstwę z jarzyn, przyprawiamy, natkę pietruszki drobno siekamy i układamy na wierzchu.
Na koniec kładziemy buraka czerwonego pokrojonego w plastry, margarynę kroimy na kilka części, kładziemy a całość przykrywamy liśćmi kapusty włoskiej.
Szybkowar szczelnie zamykamy pokrywką i całość gotujemy ok. 40 min.
Podajemy z ketchupem i kwaśną surówką.
Smacznego!