Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
PALCE LIZAĆ, TO ZA MAŁO!!!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 176
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4393
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11935
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6798
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5600
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 176
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4393
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11935
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6798
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5600
Składniki
Dno oraz boki szybkowara smarujemy margaryną roślinną, obrane i umyte ziemniaki kroimy na ćwiartki, a następnie układamy jako pierwszą warstwę.
Marchewkę kroimy w plasterki i układamy na ziemniakach.
Cebulę kroimy w cienkie plasterki lub półplasterki i układamy na marchewce.
Mięso z kurczaka oprószamy vegetą, układamy na warzywach, następnie dodajemy pokrojoną w półplasterki kiełbaskę zwyczajną i pokrojony w grubą kostkę boczek lub podgardle. Całość przyprawiamy vegetą i pieprzem.
Powtarzamy warstwę z jarzyn, przyprawiamy, natkę pietruszki drobno siekamy i układamy na wierzchu.
Na koniec kładziemy buraka czerwonego pokrojonego w plastry, margarynę kroimy na kilka części, kładziemy a całość przykrywamy liśćmi kapusty włoskiej.
Szybkowar szczelnie zamykamy pokrywką i całość gotujemy ok. 40 min.
Podajemy z ketchupem i kwaśną surówką.
Smacznego!