Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
PALCE LIZAĆ, TO ZA MAŁO!!!
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 154
Polecam.
Odsłon: 818
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 79
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9211
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 154
Polecam.
Odsłon: 818
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 79
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9211
Składniki
Dno oraz boki szybkowara smarujemy margaryną roślinną, obrane i umyte ziemniaki kroimy na ćwiartki, a następnie układamy jako pierwszą warstwę.
Marchewkę kroimy w plasterki i układamy na ziemniakach.
Cebulę kroimy w cienkie plasterki lub półplasterki i układamy na marchewce.
Mięso z kurczaka oprószamy vegetą, układamy na warzywach, następnie dodajemy pokrojoną w półplasterki kiełbaskę zwyczajną i pokrojony w grubą kostkę boczek lub podgardle. Całość przyprawiamy vegetą i pieprzem.
Powtarzamy warstwę z jarzyn, przyprawiamy, natkę pietruszki drobno siekamy i układamy na wierzchu.
Na koniec kładziemy buraka czerwonego pokrojonego w plastry, margarynę kroimy na kilka części, kładziemy a całość przykrywamy liśćmi kapusty włoskiej.
Szybkowar szczelnie zamykamy pokrywką i całość gotujemy ok. 40 min.
Podajemy z ketchupem i kwaśną surówką.
Smacznego!