Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto miękkie w środku a z zewnątrz chrupiące :)
Szybki w przygotowaniu i bardzo puszysty piernik, który można jeść zaraz po u...
Odsłon: 7153
Szybki posiłek, który sprawia radochę w szczególności dzieciom.
Odsłon: 29
Dziś sławetne (tam skąd pochodzi choć w Europie mało znane) ATAPAKUA - Gula...
Odsłon: 39
Przepis na tę miksturę dała mi tydzień temu moja koleżanka z pracy, prawdziwa...
Odsłon: 39
Szybki w przygotowaniu i bardzo puszysty piernik, który można jeść zaraz po u...
Odsłon: 7153
Szybki posiłek, który sprawia radochę w szczególności dzieciom.
Odsłon: 29
Dziś sławetne (tam skąd pochodzi choć w Europie mało znane) ATAPAKUA - Gula...
Odsłon: 39
Przepis na tę miksturę dała mi tydzień temu moja koleżanka z pracy, prawdziwa...
Odsłon: 39
Składniki
mąkę mieszamy z solą,drożdżami i oregano.Dodajemy jajko i łyżke oliwy.Nasrępnie powoli wlewamy wode ciągle wyrabiając ciasto.kiedy będzie już sprężyste dodajemy reszte oliwy i wyrabiamy ok.2 min.czekamy ok.30 min aż wyrośnie.W tym czasie robimy sos.zeszklić cebulke,dodać pomidory.kiedy sos zgęstnieje dodajemy czosnek i zioła.Ciasto układamy na wysmarowanej oliwą blaszce i smaryjemy sosem.kładziemy ulubione składniki (jeszcze bez sera) i pieczemy 12min. w piekariniku 240 stopni.potem posypujemy serem i zmniejszamy temp.do 210 stopni.pieczemy jeszcze 10 min.Smacznego !!!!!