Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto miękkie w środku a z zewnątrz chrupiące :)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4129
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11305
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6489
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5473
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13501
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5274
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4129
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11305
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6489
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5473
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13501
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5274
Składniki
mąkę mieszamy z solą,drożdżami i oregano.Dodajemy jajko i łyżke oliwy.Nasrępnie powoli wlewamy wode ciągle wyrabiając ciasto.kiedy będzie już sprężyste dodajemy reszte oliwy i wyrabiamy ok.2 min.czekamy ok.30 min aż wyrośnie.W tym czasie robimy sos.zeszklić cebulke,dodać pomidory.kiedy sos zgęstnieje dodajemy czosnek i zioła.Ciasto układamy na wysmarowanej oliwą blaszce i smaryjemy sosem.kładziemy ulubione składniki (jeszcze bez sera) i pieczemy 12min. w piekariniku 240 stopni.potem posypujemy serem i zmniejszamy temp.do 210 stopni.pieczemy jeszcze 10 min.Smacznego !!!!!