Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Prosta zapiekanka z grochem"
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7852
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1043
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13611
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7852
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1043
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13611
Składniki
Groch umyj i namocz na noc. Następnie ugotuj do miękkości i ostudź.
Pieczarki umyj, pokrój na półplasterki i przesmaż na patelni, aż odparuje z nich cała woda. Na drugiej patelni podsmaż posiekaną cebulę.
Groch odcedź i dwukrotnie zmiel w maszynce. Dodaj cebulę, przyprawy, śmietanę, pieczarki, jaja i tartą bułkę.
Naczynie wysmaruj olejem, wysyp bułką i obłóż plastrami obranych ziemniaków. Wyłóż masę i piecz w 180°C 30 min.Źródło: Takie jest życie