Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Przekładaniec Trzy smaki"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 40
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 64
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 35
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 109
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 40
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 64
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 35
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 109
Składniki
Krakersy zgnieć wałkiem do ciasta. Masło rozpuść, wymieszaj z krakersami. Powstałą masą wyłóż prostokątną foremkę, wstaw do lodówki na 30 minut. Ciasto francuskie rozwałkuj na wielkość foremki.
Zielona warstwa: szpinak zeszklij na maśle. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, dopraw gałką, pieprzem i solą.
Gdy ostygnie, wymieszaj z natką, śmietaną, jajkami i startym serem. Odstaw. Biała warstwa: fetę pokrusz, wymieszaj z mozzarellą. Zmiksuj z jajkami i śmietaną. Dopraw solą i pieprzem.
Na spód z krakersów wyłóż kolejno warstwy: 1/3 wędliny, 1/3 masy serowej, całą zieloną masę, 1/3 wędliny, 1/3 białej masy, resztę wędliny i masy serowej.
Przykryj ciastem francuskim. Ciasto ponacinaj w romby. Piecz w 180°C przez 20 minut.Źródło: Naj