Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Przekładaniec Trzy smaki"
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11939
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 121
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8682
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155398
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1172
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11939
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 121
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8682
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155398
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1172
Składniki
Krakersy zgnieć wałkiem do ciasta. Masło rozpuść, wymieszaj z krakersami. Powstałą masą wyłóż prostokątną foremkę, wstaw do lodówki na 30 minut. Ciasto francuskie rozwałkuj na wielkość foremki.
Zielona warstwa: szpinak zeszklij na maśle. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, dopraw gałką, pieprzem i solą.
Gdy ostygnie, wymieszaj z natką, śmietaną, jajkami i startym serem. Odstaw. Biała warstwa: fetę pokrusz, wymieszaj z mozzarellą. Zmiksuj z jajkami i śmietaną. Dopraw solą i pieprzem.
Na spód z krakersów wyłóż kolejno warstwy: 1/3 wędliny, 1/3 masy serowej, całą zieloną masę, 1/3 wędliny, 1/3 białej masy, resztę wędliny i masy serowej.
Przykryj ciastem francuskim. Ciasto ponacinaj w romby. Piecz w 180°C przez 20 minut.Źródło: Naj