Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudowne połączenie placków ziemniaczanych z pieczarkami w śmietanie. Prawdziwa rozkosz, która rozpływa się w ustach!
Karp opiekany to zdecydowanie prostsza, mniej wymagająca świąteczna potrawa....
Odsłon: 2203
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 78
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 115
Co zrobić, aby świąteczny makowiec nie był suchy? Dodać do niego… jabłka! Ich...
Odsłon: 199
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 208
Karp opiekany to zdecydowanie prostsza, mniej wymagająca świąteczna potrawa....
Odsłon: 2203
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 78
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 115
Co zrobić, aby świąteczny makowiec nie był suchy? Dodać do niego… jabłka! Ich...
Odsłon: 199
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 208
Składniki
* Placki ziemniaczane: 1,5 kg ziemniaków i 3 cebule miksujemy w maszynie. Dodajemy 2 jajka, 4 łyżki mąki, 1 cebulę pokrojoną w kostkę, doprawiamy solą i pieprzem. Następnie dokładnie wszystko mieszamy i smażymy placki na rozgrzanej olejem patelni.
* Sos pieczarkowy: 2 cebule pokrojone w drobną kostkę smażymy na niewielkiej ilości oleju. Następnie dodajemy 1kg pieczarek pokrojonych w grube plastry. Kiedy pieczarki będą wystarczająco miękkie , wlewamy 1 śmietanę 18% i doprawiamy solą, pieprzem i cukrem
Układamy sos na placku ziemniaczanym, kładziemy kolejny, a na wierzch śmietanę 18% i posypujemy ziołami prowansalskimi :)