Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudowne połączenie placków ziemniaczanych z pieczarkami w śmietanie. Prawdziwa rozkosz, która rozpływa się w ustach!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3348
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 87
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 825
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 83
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3348
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 87
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 825
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 83
Składniki
* Placki ziemniaczane: 1,5 kg ziemniaków i 3 cebule miksujemy w maszynie. Dodajemy 2 jajka, 4 łyżki mąki, 1 cebulę pokrojoną w kostkę, doprawiamy solą i pieprzem. Następnie dokładnie wszystko mieszamy i smażymy placki na rozgrzanej olejem patelni.
* Sos pieczarkowy: 2 cebule pokrojone w drobną kostkę smażymy na niewielkiej ilości oleju. Następnie dodajemy 1kg pieczarek pokrojonych w grube plastry. Kiedy pieczarki będą wystarczająco miękkie , wlewamy 1 śmietanę 18% i doprawiamy solą, pieprzem i cukrem
Układamy sos na placku ziemniaczanym, kładziemy kolejny, a na wierzch śmietanę 18% i posypujemy ziołami prowansalskimi :)