Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudowne połączenie placków ziemniaczanych z pieczarkami w śmietanie. Prawdziwa rozkosz, która rozpływa się w ustach!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3655
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3793
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 358
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 657
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3655
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3793
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 358
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 657
Składniki
* Placki ziemniaczane: 1,5 kg ziemniaków i 3 cebule miksujemy w maszynie. Dodajemy 2 jajka, 4 łyżki mąki, 1 cebulę pokrojoną w kostkę, doprawiamy solą i pieprzem. Następnie dokładnie wszystko mieszamy i smażymy placki na rozgrzanej olejem patelni.
* Sos pieczarkowy: 2 cebule pokrojone w drobną kostkę smażymy na niewielkiej ilości oleju. Następnie dodajemy 1kg pieczarek pokrojonych w grube plastry. Kiedy pieczarki będą wystarczająco miękkie , wlewamy 1 śmietanę 18% i doprawiamy solą, pieprzem i cukrem
Układamy sos na placku ziemniaczanym, kładziemy kolejny, a na wierzch śmietanę 18% i posypujemy ziołami prowansalskimi :)