Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudowne połączenie placków ziemniaczanych z pieczarkami w śmietanie. Prawdziwa rozkosz, która rozpływa się w ustach!
* Placki ziemniaczane:
1,5 kg ziemniaków i 3 cebule miksujemy w maszynie. Dodajemy 2 jajka, 4 łyżki mąki, 1 cebulę pokrojoną w kostkę, doprawiamy solą i pieprzem. Następnie dokładnie wszystko mieszamy i smażymy placki na rozgrzanej olejem patelni.
* Sos pieczarkowy:
2 cebule pokrojone w drobną kostkę smażymy na niewielkiej ilości oleju. Następnie dodajemy 1kg pieczarek pokrojonych w grube plastry. Kiedy pieczarki będą wystarczająco miękkie , wlewamy 1 śmietanę 18% i doprawiamy solą, pieprzem i cukrem
Układamy sos na placku ziemniaczanym, kładziemy kolejny, a na wierzch śmietanę 18% i posypujemy ziołami prowansalskimi :)
Ciekawe połączenie łososia z sosem pieczarkowym :)
Odsłon: 8056
Ciasto kryzysowe, potrzebne tylko 1 jajko. Wystarczy zmiksować wszystkie skła...
Odsłon: 34
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 48
Moja wersja zdrowego napoju izotonicznego. Idealny na upały, świetnie smakuje...
Odsłon: 42
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 1662
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 413
Ciasto kryzysowe, potrzebne tylko 1 jajko. Wystarczy zmiksować wszystkie skła...
Odsłon: 34
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 48
Moja wersja zdrowego napoju izotonicznego. Idealny na upały, świetnie smakuje...
Odsłon: 42
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 1662
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 413
Składniki
* Placki ziemniaczane: 1,5 kg ziemniaków i 3 cebule miksujemy w maszynie. Dodajemy 2 jajka, 4 łyżki mąki, 1 cebulę pokrojoną w kostkę, doprawiamy solą i pieprzem. Następnie dokładnie wszystko mieszamy i smażymy placki na rozgrzanej olejem patelni.
* Sos pieczarkowy: 2 cebule pokrojone w drobną kostkę smażymy na niewielkiej ilości oleju. Następnie dodajemy 1kg pieczarek pokrojonych w grube plastry. Kiedy pieczarki będą wystarczająco miękkie , wlewamy 1 śmietanę 18% i doprawiamy solą, pieprzem i cukrem
Układamy sos na placku ziemniaczanym, kładziemy kolejny, a na wierzch śmietanę 18% i posypujemy ziołami prowansalskimi :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pierogi z kaszą gryczaną i grzybami
Dania główne
Tarta z kurkami i boczkiem (średnica 32 cm)
Dania główne
Leniwe kluski. Przepis ze starego zeszytu.
Dania główne
Łopatka pieczona w kapuście kiszonej
Pierogi z kaszą gryczaną i grzybami
Staropolski przepis na smaczne pierogi, polecam ten przepis.
Odsłon: 19
Tarta z kurkami i boczkiem (średnica 32 cm)
Fenomenalna tarta, sprawdzi się zarówno jako danie obiadowe dla całej rodziny...
Odsłon: 76