Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Przepis na przecier pomidorowy"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7869
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 297
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3105
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 593
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7869
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 297
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3105
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 593
Składniki
Przed zakręceniem słoika starannie wytrzyj jego gwint i nakrętkę. Najlepiej, by była nowa, bez śladów rdzy. Ograniczysz ryzyko zepsucia!
Pomidory umyj, pokrój na ćwiartki, wytnij zielone części. Wrzuć do garnka. Gotuj, od czasu do czasu mieszając, aż się rozpadną i zaczną nabierać gęstości.
Odstaw do przestygnięcia i przetrzyj przez sitko (możesz też zblendować). Ponownie zagotuj, aż zaczną gęstnieć, dopraw. Gorący przecier przelej do słoików, zakręć i odstaw do góry dnem do wystygnięcia. Możesz je też zapasteryzować.Źródło: Olivia