Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Przepis na przecier pomidorowy"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1244
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 546
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1339
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1244
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 546
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1339
Składniki
Przed zakręceniem słoika starannie wytrzyj jego gwint i nakrętkę. Najlepiej, by była nowa, bez śladów rdzy. Ograniczysz ryzyko zepsucia!
Pomidory umyj, pokrój na ćwiartki, wytnij zielone części. Wrzuć do garnka. Gotuj, od czasu do czasu mieszając, aż się rozpadną i zaczną nabierać gęstości.
Odstaw do przestygnięcia i przetrzyj przez sitko (możesz też zblendować). Ponownie zagotuj, aż zaczną gęstnieć, dopraw. Gorący przecier przelej do słoików, zakręć i odstaw do góry dnem do wystygnięcia. Możesz je też zapasteryzować.Źródło: Olivia