Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Przepis na przecier pomidorowy"
Wyobraź sobie szczęśliwe krowy leniwie pasące się na zielonych zboczach gór w...
Odsłon: 1438
Taki pieróg z farszem jest bardzo smaczny. Pasuje, żeby zabrać go do pracy.
Odsłon: 371
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 3008
Wyobraź sobie szczęśliwe krowy leniwie pasące się na zielonych zboczach gór w...
Odsłon: 1438
Taki pieróg z farszem jest bardzo smaczny. Pasuje, żeby zabrać go do pracy.
Odsłon: 371
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 3008
Składniki
Przed zakręceniem słoika starannie wytrzyj jego gwint i nakrętkę. Najlepiej, by była nowa, bez śladów rdzy. Ograniczysz ryzyko zepsucia!
Pomidory umyj, pokrój na ćwiartki, wytnij zielone części. Wrzuć do garnka. Gotuj, od czasu do czasu mieszając, aż się rozpadną i zaczną nabierać gęstości.
Odstaw do przestygnięcia i przetrzyj przez sitko (możesz też zblendować). Ponownie zagotuj, aż zaczną gęstnieć, dopraw. Gorący przecier przelej do słoików, zakręć i odstaw do góry dnem do wystygnięcia. Możesz je też zapasteryzować.Źródło: Olivia