Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 554
Dodano: 18.03.2010
Odsłon: 16180
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
kotlety rozbijamy i przyprawiamy do smaku; nastepnie obtaczamy w mace, jajku (roztrzepanym) i bulce smazymy na oleju na zloty kolor z jednej storny a nastepnie po odwroceniu na druga nakladamy na kazy kotlecik cebulke, przykrywamy patelnie i dusimy razem jakas chwilke
cebule kromy w piorka, obsmzamy na oleju jak juz sie zezloci dodajemy ketuch, sol, pieprz, odrobinke cukru, mieszamy i dusimy razem (ja dodaje jeszcze kuroszona papryczke chili)
2 jaja gotujemy na twardo, obieramy i przekrawamy na pol, na kazdego kotleta przykrytego cebula kladziemy polowke jajka, ja dodatkowo jeszcze ozdabiam zielona pietruszka
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

wioleta333 19 marca 2010Zgłoś do usunięcia
rewelacja, ta cebulka uwielbiam.....1 Kto głosował? | Odpowiedz