Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kotlety z piersi kurczka w nieco innej odslonie, latwe i baardzo smaczne
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 98
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 179
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 461
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 267
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 98
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 179
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 461
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 267
Składniki
kotlety rozbijamy i przyprawiamy do smaku; nastepnie obtaczamy w mace, jajku (roztrzepanym) i bulce smazymy na oleju na zloty kolor z jednej storny a nastepnie po odwroceniu na druga nakladamy na kazy kotlecik cebulke, przykrywamy patelnie i dusimy razem jakas chwilke
cebule kromy w piorka, obsmzamy na oleju jak juz sie zezloci dodajemy ketuch, sol, pieprz, odrobinke cukru, mieszamy i dusimy razem (ja dodaje jeszcze kuroszona papryczke chili)
2 jaja gotujemy na twardo, obieramy i przekrawamy na pol, na kazdego kotleta przykrytego cebula kladziemy polowke jajka, ja dodatkowo jeszcze ozdabiam zielona pietruszka