Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kotlety z piersi kurczka w nieco innej odslonie, latwe i baardzo smaczne
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30959
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3655
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4856
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30959
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3655
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4856
Składniki
kotlety rozbijamy i przyprawiamy do smaku; nastepnie obtaczamy w mace, jajku (roztrzepanym) i bulce smazymy na oleju na zloty kolor z jednej storny a nastepnie po odwroceniu na druga nakladamy na kazy kotlecik cebulke, przykrywamy patelnie i dusimy razem jakas chwilke
cebule kromy w piorka, obsmzamy na oleju jak juz sie zezloci dodajemy ketuch, sol, pieprz, odrobinke cukru, mieszamy i dusimy razem (ja dodaje jeszcze kuroszona papryczke chili)
2 jaja gotujemy na twardo, obieramy i przekrawamy na pol, na kazdego kotleta przykrytego cebula kladziemy polowke jajka, ja dodatkowo jeszcze ozdabiam zielona pietruszka