Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 34
Dodano: 27.01.2010
Odsłon: 3085
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Pstrąga skropić sokiem z cytryny, natrzeć przyprawami, odstawić do lodówki na 2-4 godziny
pora i cebulę pokroić w plastry, lekko zeszklić na patelni z odrobiną cukru i soli
rybę po wyjęciu z lodówki ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić do piekarnika lub prodziża, obłożyć warstwą warzyw, zalać 3 łyżkami oleju, zapiec do złotego koloru
zalać rybę z warzywami sosem: 1/3 śmietany, 1/3 majonezu, 1/3 keczupu, łyżeczka koncentratu, podpiec 5-10 minut
Wersja z ziemniakami: ziemniaki ugotować na półtwardo, pokroić w ćwiartki lub grube plastry, wyłożyć na surowej rybie w naczyniu żaroodpornym, posypać przyprawą i ziołami prowansalskimi, Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)