Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna propozycja podania pstrąga
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1313
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24931
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 103
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1313
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24931
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 103
Składniki
Pstrąga skropić sokiem z cytryny, natrzeć przyprawami, odstawić do lodówki na 2-4 godziny
pora i cebulę pokroić w plastry, lekko zeszklić na patelni z odrobiną cukru i soli
rybę po wyjęciu z lodówki ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić do piekarnika lub prodziża, obłożyć warstwą warzyw, zalać 3 łyżkami oleju, zapiec do złotego koloru
zalać rybę z warzywami sosem: 1/3 śmietany, 1/3 majonezu, 1/3 keczupu, łyżeczka koncentratu, podpiec 5-10 minut
Wersja z ziemniakami: ziemniaki ugotować na półtwardo, pokroić w ćwiartki lub grube plastry, wyłożyć na surowej rybie w naczyniu żaroodpornym, posypać przyprawą i ziołami prowansalskimi, Smacznego!