Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pstrąg ziołowy smażony"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 125
Polecam.
Odsłon: 764
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 104
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 125
Polecam.
Odsłon: 764
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 104
Składniki
Ryby oczyść i umyj. Każdą skrop od środka i z zewnątrz sokiem z cytryny, tak samo oprósz solą i pieprzem.
Wymieszaj czosnek, natkę, koperek i lubczyk, włóż po łyżce do środka ryb. Pozostałą zieleninę wymieszaj z mąką.
Na patelni rozgrzej masło z dodatkiem łyżki oleju. Ryby obtaczaj w mieszance zieleniny oraz mąki. Smaż na złoty kolor, aby pstrągi były chrupiące.
Udekoruj plasterkami cytryny oraz natką. Tak przygotowane ryby możesz także upiec w piekarniku.
30 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 210
<strong>Martyna Kuźma z Węgrowa</strong>Źródło: Super TV