Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ptysie z pieczarkami"
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1095
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5649
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8755
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18112
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1095
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5649
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8755
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18112
Składniki
Wodę zagotuj z solą i masłem. Zdejmij z ognia, dosyp mąkę, wymieszaj i ostudź. Dodaj jajka oraz proszek i wyrób ciasto.
Uformuj łyżką kulki ciasta i rozłóż na blasze. Piecz ok. 25 minut.
Doprawioną solą i pieprzem cebulkę zeszklij na oleju razem z pieczarkami.
Ptysie przekrój, napełnij farszem i posyp serem.Źródło: Kurier TV