Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ptysie z pieczarkami"
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5021
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13565
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5881
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7641
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5021
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13565
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5881
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7641
Składniki
Wodę zagotuj z solą i masłem. Zdejmij z ognia, dosyp mąkę, wymieszaj i ostudź. Dodaj jajka oraz proszek i wyrób ciasto.
Uformuj łyżką kulki ciasta i rozłóż na blasze. Piecz ok. 25 minut.
Doprawioną solą i pieprzem cebulkę zeszklij na oleju razem z pieczarkami.
Ptysie przekrój, napełnij farszem i posyp serem.Źródło: Kurier TV