Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój pierwszy przepis na portalu Smaker. Bardzo prosty, klasyczny i bardzo smaczny. Niestety, zdjęcie jest w niezbyt dobrej jakości. Mam nadzieję, że to nie przeszkodzi w wypróbowaniu przepisu.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 218
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 993
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666484
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 218
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 993
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666484
Składniki
Łopatkę przełożyć do plastikowej miski. Wsypać dwie łyżki mąki i kilka szczypt pieprzu ziołowego, ziół prowansalskich, vegety i słodkiej papryki. Przemieszać ręcznie lub przy pomocy łyżki.
Ręcznie formować kulki. Wysypać mąkę na płaski talerz i obtaczać w niej kulki. Pulpety przełożyć do rondelka i zalać wodą tak, by przykryła kulki. Gotować przez 40 min. na małym ogniu.
Ziemniaki oskrobać, zalać wodą, osolić i ugotować.
Ogórki obrać, pokroić w plasterki (ja robię to na bocznej tarce) i wymieszać z jogurtem naturalnym. (Można użyć śmietany, ale wiadomo, że jogurt jest zdrowszy :) )
Do gotujących się pulpetów dodać przecier pomidorowy i gotować jeszcze 10 minut.
Ugotowane ziemniaki odcedzić i wyłożyć na talerze. Obok położyć po kilka pulpecików i mizerię. Ziemniaki polać sosem z pulpetów i jogurtem z ogórków. Smacznego :)