Rosół podany z takimi pulpecikami ma ten plus, że jest bardziej syty. Świetne rozwiązanie dla naszych najmłodszych gości - dzieci.
"Pulpety mięsne do rosołu"
Składniki
- Mięso z wywaru na rosoł ok.60 dkg
- 1 duża marchew
- 2 cebule
- 1 duża bulka namoczona w mleku lub wodzie
- grysik
- 2 jajka
- Vegeta, magi, pieprz czarny
- mąka do obtaczania
Składniki
- Mięso z wywaru na rosoł ok.60 dkg
- 1 duża marchew
- 2 cebule
- 1 duża bulka namoczona w mleku lub wodzie
- grysik
- 2 jajka
- Vegeta, magi, pieprz czarny
- mąka do obtaczania

Etapy przygotowania
Mięso z wywaru na rosół, ugotowaną marchew, namoczoną i odciśniętą bułkę mielimy. Dodajemy jajka, pokrojoną w kostkę i przesmażoną na tłuszczu cebulę i przyprawy, Jeśli masa jest zbyt rzadka dodajemy grysik. Formujemy małe pulpeciki i obtaczamy je w mące. Wrzucamy na wrzącą , osoloną wodę i gotujemy 2-4 min w zależności od wielkości pulpecików. Można dodać posiekaną na drobno zieloną pietruszkę. Podajemy z makaronem i gorącym rosołem. Życzę smacznego.
Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy
Rolada składająca się z biszkoptu, bitej śmietany oraz brzoskwiń. Idealna dla...
Odsłon: 83

Najsmaczniejsze tradycyjne kotlety mielone z łopatki wieprzowej. Mięso jest o...
Odsłon: 36

Łatwe do zrobienia. Same się obracają w czasie smażenia.
Odsłon: 1402
Pyszna, sycąca lasagne, w której znajdziemy mielone mięso wieprzowo-wołowe, s...
- Do pracy
- Włoska
- Makaron
- Warzywa
- Szpinak
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Mięso
- Indyk
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Cynamon
- Czosnek
- Oregano
- Tymianek
- Makarony
- Zapiekanki
- Makaronowe
Odsłon: 255
Nazw na tę potrawę jest wiele. W zależności od regionu mówi się na nie np. pa...
Odsłon: 105
Ostatnio komentowane przepisy
Rolada składająca się z biszkoptu, bitej śmietany oraz brzoskwiń. Idealna dla...
Odsłon: 83

Najsmaczniejsze tradycyjne kotlety mielone z łopatki wieprzowej. Mięso jest o...
Odsłon: 36

Łatwe do zrobienia. Same się obracają w czasie smażenia.
Odsłon: 1402
Pyszna, sycąca lasagne, w której znajdziemy mielone mięso wieprzowo-wołowe, s...
- Do pracy
- Włoska
- Makaron
- Warzywa
- Szpinak
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Mięso
- Indyk
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Cynamon
- Czosnek
- Oregano
- Tymianek
- Makarony
- Zapiekanki
- Makaronowe
Odsłon: 255
Nazw na tę potrawę jest wiele. W zależności od regionu mówi się na nie np. pa...
Odsłon: 105



Składniki
- Mięso z wywaru na rosoł ok.60 dkg
- 1 duża marchew
- 2 cebule
- 1 duża bulka namoczona w mleku lub wodzie
- grysik
- 2 jajka
- Vegeta, magi, pieprz czarny
- mąka do obtaczania
Mięso z wywaru na rosół, ugotowaną marchew, namoczoną i odciśniętą bułkę mielimy. Dodajemy jajka, pokrojoną w kostkę i przesmażoną na tłuszczu cebulę i przyprawy, Jeśli masa jest zbyt rzadka dodajemy grysik. Formujemy małe pulpeciki i obtaczamy je w mące. Wrzucamy na wrzącą , osoloną wodę i gotujemy 2-4 min w zależności od wielkości pulpecików. Można dodać posiekaną na drobno zieloną pietruszkę. Podajemy z makaronem i gorącym rosołem. Życzę smacznego.
Fajna sprawa, w szczególności jeśli chcemy przemycić dzieciom chociaż troszkę mięska. Mniam