Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół podany z takimi pulpecikami ma ten plus, że jest bardziej syty. Świetne rozwiązanie dla naszych najmłodszych gości - dzieci.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 854
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4479
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1088
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 480
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3373
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 854
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4479
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1088
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 480
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3373
Składniki
Mięso z wywaru na rosół, ugotowaną marchew, namoczoną i odciśniętą bułkę mielimy. Dodajemy jajka, pokrojoną w kostkę i przesmażoną na tłuszczu cebulę i przyprawy, Jeśli masa jest zbyt rzadka dodajemy grysik. Formujemy małe pulpeciki i obtaczamy je w mące. Wrzucamy na wrzącą , osoloną wodę i gotujemy 2-4 min w zależności od wielkości pulpecików. Można dodać posiekaną na drobno zieloną pietruszkę. Podajemy z makaronem i gorącym rosołem. Życzę smacznego.