Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pulpety z serem żółtym, wszystkim smakują.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1847
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1600
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1554
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2107
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1847
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1600
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1554
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2107
Składniki
Cebulę pokroić w drobne kostki.
Ser zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.
Suchą bułkę namoczyć i wycisnąć ( jak do kotletów)
Mięso mielone zmieszać z cebulą, wyciśniętą bułką, serem, jajkiem.
Przyprawić przyprawą do mięsa mielonego, pieprzem, solą.
Uformować pulpety. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju aż się zarumienią.
Z wegety i kostki rosołowej zrobić bulion. Doprawić go koncentratem pomidorowym, i zagęścić mąką.
Gotować w tak przygotowanym "sosie" pulpety ok. 0,5 godziny.
Życzę Smacznego;-)