Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
są uniwersalne mozemy je podawać zarówno z zniemniaczkami jak i ryżem czy makaronem wszystko zależy od upodobań i od tego co akurat mamy pod ręką:)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8173
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1176
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9937
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4550
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 581
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8173
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1176
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9937
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4550
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 581
Składniki
cebule pokroic w drobną kostkę; namoczyć bułkę w mleku i odcisnąć; mięso wymieszać z bułką, natką, podsmażoną cebulą, i przyprawami. zagotowac niedużo wody osolić, i z mięsnej masy formowac okrągłe pulpeciki i rzucać na wrzątek; gotować około 3 minut.w rondelku rozpuscić masło, dodac mąkę pszenną i 1 łyżkę ziemniaczanej i mieszać cały czas dolewając wywar z gotowania pupletów i śmietanę . zdjąć z ognia doprawić solą cukrem sokiem z cytryny i chrzanem. SMACZNEGO