Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
są uniwersalne mozemy je podawać zarówno z zniemniaczkami jak i ryżem czy makaronem wszystko zależy od upodobań i od tego co akurat mamy pod ręką:)
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19236
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13028
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1668
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232104
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19236
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13028
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1668
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232104
Składniki
cebule pokroic w drobną kostkę; namoczyć bułkę w mleku i odcisnąć; mięso wymieszać z bułką, natką, podsmażoną cebulą, i przyprawami. zagotowac niedużo wody osolić, i z mięsnej masy formowac okrągłe pulpeciki i rzucać na wrzątek; gotować około 3 minut.w rondelku rozpuscić masło, dodac mąkę pszenną i 1 łyżkę ziemniaczanej i mieszać cały czas dolewając wywar z gotowania pupletów i śmietanę . zdjąć z ognia doprawić solą cukrem sokiem z cytryny i chrzanem. SMACZNEGO