Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 0
Dodano: 25.10.2008
Odsłon: 1230
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
cebule pokroic w drobną kostkę; namoczyć bułkę w mleku i odcisnąć; mięso wymieszać z bułką, natką, podsmażoną cebulą, i przyprawami. zagotowac niedużo wody osolić, i z mięsnej masy formowac okrągłe pulpeciki i rzucać na wrzątek; gotować około 3 minut.w rondelku rozpuscić masło, dodac mąkę pszenną i 1 łyżkę ziemniaczanej i mieszać cały czas dolewając wywar z gotowania pupletów i śmietanę . zdjąć z ognia doprawić solą cukrem sokiem z cytryny i chrzanem. SMACZNEGO
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

edytabielaska 06 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Bardzo smaczne i oryginalny smak, Polecam:)!!!!0 Kto głosował? | Odpowiedz