Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pulpety z dorsza w sosie"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 138
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 138
Składniki
Rybę przepuść przez maszynkę do mięsa, dodaj jajko, jedną poszatkowaną cebulę, bułkę tartą i łyżkę posiekanego koperku. Dopraw całość solą, pieprzem i wymieszaj.
Z masy ulep kulki i ugotuj je w osolonym wrzątku.
W rondelku na maśle zeszklij drugą posiekaną cebulę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Dolej szklankę wywaru z pulpetów i koncentrat pomidorowy. Dopraw sos solą, pieprzem i cukrem.
Pulpety podawaj na sosie. Obok ułóż ugotowany makaron z jarzynami.Źródło: Telemax