Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpety w zupełnie nowym wydaniu, które każdemu posmakują.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16846
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 99
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 321
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 842
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23873
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16846
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 99
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 321
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 842
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23873
Składniki
Odsączamy tuńczyka z oleju, po czym rozdrabniamy go widelcem w misce. Dodajemy ser ricotta, jajo i bułkę tartą. Doprawiamy drobno pociętym szczypiorkiem, solą oraz pieprzem i mieszamy.
Formujemy pulpeciki, lekko je przygniatamy i obtaczamy w mące. Smażymy na patelni na rozgrzanym oleju.