Do góry

Dania główne Przepis na:

Pulpety z tuńczyka i ricotty

Pulpety z tuńczyka i ricotty

Autor:

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 183

Dodano:

Odsłon: 2948

Pulpety w zupełnie nowym wydaniu, które każdemu posmakują.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pulpety z tuńczyka i ricotty

Przygotowanie

  1. Odsączamy tuńczyka z oleju, po czym rozdrabniamy go widelcem w misce.
    Dodajemy ser ricotta, jajo i bułkę tartą.
    Doprawiamy drobno pociętym szczypiorkiem, solą oraz pieprzem i mieszamy.

  2. Formujemy pulpeciki, lekko je przygniatamy i obtaczamy w mące.
    Smażymy na patelni na rozgrzanym oleju.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

fafiatko 02 stycznia 2019 Ze tez taki smaczny przepis przeoczylam, pycha!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 19 grudnia 2018 Do tuńczyka nie trzeba mnie namawiać ;)
Pyszne pulpety, też często robię podobne :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń