Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpety w zupełnie nowym wydaniu, które każdemu posmakują.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8501
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 552
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8501
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 552
Składniki
Odsączamy tuńczyka z oleju, po czym rozdrabniamy go widelcem w misce. Dodajemy ser ricotta, jajo i bułkę tartą. Doprawiamy drobno pociętym szczypiorkiem, solą oraz pieprzem i mieszamy.
Formujemy pulpeciki, lekko je przygniatamy i obtaczamy w mące. Smażymy na patelni na rozgrzanym oleju.