Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpeciki z pieczarkami zapiekane w piekarniku. Przepis ten jest bardzo łatwy w przygotowaniu, a efekt końcowy wyśmienity. Idealne na obiad lub kolację.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11867
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16130
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5116
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11867
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16130
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5116
Składniki
Jedną dużą cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy. Do mięsa mielonego przekładamy usmażoną cebulę, dodajemy jajko, bułkę tartą, pieprz, sól i dobrze mieszamy. Z wymieszanego mięsa mielonego lepimy kulki w kształcie orzecha włoskiego i obsmażamy je z obydwu stron. Usmażone pulpety przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Pieczarki kroimy w kostkę i podsmażamy. W rondelku roztapiamy masło, wsypujemy mąkę, chwilkę smażymy i stopniowo wlewamy mleko. Bardzo dobrze mieszamy żeby nie było grudek. Ściągamy z ognia, dodajemy pieprz, sól, gałkę muszkatołową, usmażone wcześniej pieczarki, 80 g parmezanu, dobrze mieszamy i taki sos wylewamy na pulpeciki w naczyniu żaroodpornym. Na górę sypiemy resztą sera. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w funkcji góra - dół 180*C / 20 min.