Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 20
Dodano: 23.11.2009
Odsłon: 19797
1-2 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Drożdże należy rozpuścić w letniej wodzie, dodać cukier i troszkę mąki (aż do konsystencji śmietany), odstawić na 15- 30 min, aż zaczyn ładnie urośnie
Do miski wrzucić mąkę, sól i oliwę, zagnieść z zaczynem. Ciasto przełożyć do miski, posmarować oliwą, odstawić na 30 min. w ciepłe miejsce. Po 20 minutach ponownie wyrobić i jeszcze na troszkę zostawić Po rozłożeniu na blasze zrobić tzw brzeżki zawinąć ciasto na końcach podziurkować ciasto widelcem, by wyszło równe i bez gór i dolin, oraz nie suche.
Sos (koncentrat, woda, czosnek sól, pieprz i zioła) należy zrobić na 15 min przed użyciem., posmarować nim ciasto.
Na wierch połóż wszystko co lubisz :)
Pizzę piec na kamieniu niecałe 10 min. Na blasze aż do przyrumienienia :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

helen4 09 listopada 2012Zgłoś do usunięcia
czemu pizza uważana jest za coś niezdrowego!!! ciasto jest postne, przecier pomidorowy z czosnkiem bardzo zdrowy dodatki często warzywne no tylko ser żółty ma trochę kalorii!!! gdzie jest "pies pogrzebany"?7 Kto głosował? | Odpowiedz