Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkościowa i bardzo prosta w wykonaniu pizza.
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 108
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 182
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 46
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 108
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 182
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 46
Składniki
Drożdże należy rozpuścić w letniej wodzie, dodać cukier i troszkę mąki (aż do konsystencji śmietany), odstawić na 15- 30 min, aż zaczyn ładnie urośnie
Do miski wrzucić mąkę, sól i oliwę, zagnieść z zaczynem. Ciasto przełożyć do miski, posmarować oliwą, odstawić na 30 min. w ciepłe miejsce. Po 20 minutach ponownie wyrobić i jeszcze na troszkę zostawić Po rozłożeniu na blasze zrobić tzw brzeżki zawinąć ciasto na końcach podziurkować ciasto widelcem, by wyszło równe i bez gór i dolin, oraz nie suche.
Sos (koncentrat, woda, czosnek sól, pieprz i zioła) należy zrobić na 15 min przed użyciem., posmarować nim ciasto.
Na wierch połóż wszystko co lubisz :)
Pizzę piec na kamieniu niecałe 10 min. Na blasze aż do przyrumienienia :)