Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To przepis na bardzo soczystą i pyszną pierś z kurczaka, którą gotuję w piekarniku. Pierś nasączona marynatą okazuje się bardzo smaczna. Spróbuj, a na pewno Ci się spodoba.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 397
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2773
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 913
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14479
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 397
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2773
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 913
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14479
Składniki
Weź 2 szt. pierś z kurczaka, pokrojona na kawałki. Umieść w wyznaczonym pojemniku. Sól. Mieszać. Następnie weź 2 jajka i rozbij na talerz, wstrząśnij, dodaj do smaku sól i pieprz, 1/2 łyżeczki curry, 1 łyżeczka ziół prowansalskich. Mieszać. Dodaj 100 ml mleka i dobrze wstrząśnij.
Następnie wlej tę mieszankę do miski, w której mięso już czeka. Pokrój jednego pomidora, aby ozdobić naczynie. Piec w temperaturze 200C przez 30 minut. Następnie posyp ziołami. Smacznego!