Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie i pożywne danie, które uwielbia moja rodzina.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5359
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 886
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11788
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1335
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5359
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 886
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11788
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1335
Składniki
Zagnieść ciasto z mąki, szczypty soli. jednego żółtka, oleju i wody. Ciastem wylepić foremkę. Schłodzić w lodówce.
Brokuły ugotować w lekko osolonej wodzie. Pokroić w kostkę szynkę i ser. Przygotować masę jajeczno- śmietanową: jajka rozkłócić widelcem, dodać śmietanę. Wymieszać a następnie doprawić do smaku.
Rozgrzać piekarnik do temperatury 180 stopni. Podpiec spód około 10-12 minut. Następnie wyłożyć na niego ugotowane brokuły, posypać serem i szynką.
Zalać przygotowaną masą jajeczną. Włożyć do piekarnika. Piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni.