Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie i pożywne danie, które uwielbia moja rodzina.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1122
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 397
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3296
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 811
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1122
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 397
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3296
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 811
Składniki
Zagnieść ciasto z mąki, szczypty soli. jednego żółtka, oleju i wody. Ciastem wylepić foremkę. Schłodzić w lodówce.
Brokuły ugotować w lekko osolonej wodzie. Pokroić w kostkę szynkę i ser. Przygotować masę jajeczno- śmietanową: jajka rozkłócić widelcem, dodać śmietanę. Wymieszać a następnie doprawić do smaku.
Rozgrzać piekarnik do temperatury 180 stopni. Podpiec spód około 10-12 minut. Następnie wyłożyć na niego ugotowane brokuły, posypać serem i szynką.
Zalać przygotowaną masą jajeczną. Włożyć do piekarnika. Piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni.