Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie i pożywne danie, które uwielbia moja rodzina.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326817
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12134
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17049
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326817
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12134
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17049
Składniki
Zagnieść ciasto z mąki, szczypty soli. jednego żółtka, oleju i wody. Ciastem wylepić foremkę. Schłodzić w lodówce.
Brokuły ugotować w lekko osolonej wodzie. Pokroić w kostkę szynkę i ser. Przygotować masę jajeczno- śmietanową: jajka rozkłócić widelcem, dodać śmietanę. Wymieszać a następnie doprawić do smaku.
Rozgrzać piekarnik do temperatury 180 stopni. Podpiec spód około 10-12 minut. Następnie wyłożyć na niego ugotowane brokuły, posypać serem i szynką.
Zalać przygotowaną masą jajeczną. Włożyć do piekarnika. Piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni.