Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie o kilku nazwach. Jak u Was się ono nazywa?
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7979
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 342
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3360
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 615
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7979
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 342
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3360
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 615
Składniki
Drożdzę i cukier rozrabiamy w niewielkiej ilości mleka (nie może być gorące). Do mąki dodajemy wyrośnięte drożdże, resztę mleka, sól. Wyrabiamy ciasto.
Ciasto w misce przykrywamy ściereczką i odstawiamy do ciepłego miejsca, aby wyrosło. Następnie na rozgrzanym oleju, na patelni pieczemy placuszki aż się zarumienią z każdej strony. Podajemy wedle uznania- ze świeżymi owocami, ulubioną konfiturą bądź cukrem pudrem.