Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie o kilku nazwach. Jak u Was się ono nazywa?
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 144
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 165
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2574
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 144
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 165
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2574
Składniki
Drożdzę i cukier rozrabiamy w niewielkiej ilości mleka (nie może być gorące). Do mąki dodajemy wyrośnięte drożdże, resztę mleka, sól. Wyrabiamy ciasto.
Ciasto w misce przykrywamy ściereczką i odstawiamy do ciepłego miejsca, aby wyrosło. Następnie na rozgrzanym oleju, na patelni pieczemy placuszki aż się zarumienią z każdej strony. Podajemy wedle uznania- ze świeżymi owocami, ulubioną konfiturą bądź cukrem pudrem.