Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie o kilku nazwach. Jak u Was się ono nazywa?
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1063
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1069
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2121
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1063
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1069
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2121
Składniki
Drożdzę i cukier rozrabiamy w niewielkiej ilości mleka (nie może być gorące). Do mąki dodajemy wyrośnięte drożdże, resztę mleka, sól. Wyrabiamy ciasto.
Ciasto w misce przykrywamy ściereczką i odstawiamy do ciepłego miejsca, aby wyrosło. Następnie na rozgrzanym oleju, na patelni pieczemy placuszki aż się zarumienią z każdej strony. Podajemy wedle uznania- ze świeżymi owocami, ulubioną konfiturą bądź cukrem pudrem.