Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ravioli z ricottą"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2523
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 472
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 197
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 756
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2523
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 472
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 197
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 756
Składniki
Cukinię obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Połącz z drobno posiekanymi liśćmi szpinaku i porem. Dodaj ricottę i 2 jajka. Przypraw solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Dokładnie wymieszaj. na sos połącz, zmiksuj i zagotuj.
Z podanych składników zagnieć elastyczne ciasto. Podziel je na dwie części. Każdą z nich rozwałkuj na grubość około 4 mm. Na jednym placku, w odległości około 1,5 cm z każdej strony, nałóż po łyżeczce farszu.
Następnie przykryj drugim plackiem, dociśnij palcami dookoła farszu i wytnij kwadraty. Ravioli gotuj w lekko osolonej wodzie, do wypłynięcia. Przed podaniem polej sosem, posyp parmezanem i koperkiem.Źródło: Na żywo