Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ravioli z ricottą"
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15636
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4703
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 374
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2906
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15636
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4703
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 374
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2906
Składniki
Cukinię obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Połącz z drobno posiekanymi liśćmi szpinaku i porem. Dodaj ricottę i 2 jajka. Przypraw solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Dokładnie wymieszaj. na sos połącz, zmiksuj i zagotuj.
Z podanych składników zagnieć elastyczne ciasto. Podziel je na dwie części. Każdą z nich rozwałkuj na grubość około 4 mm. Na jednym placku, w odległości około 1,5 cm z każdej strony, nałóż po łyżeczce farszu.
Następnie przykryj drugim plackiem, dociśnij palcami dookoła farszu i wytnij kwadraty. Ravioli gotuj w lekko osolonej wodzie, do wypłynięcia. Przed podaniem polej sosem, posyp parmezanem i koperkiem.Źródło: Na żywo