Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Risotto z boczkiem i dynią"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17237
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 422
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 70
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 152
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 172
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17237
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 422
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 70
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 152
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 172
Składniki
Dynie krótko opiecz, zetnij wierzchy. Wydrąż nasiona i część miąższu. Miąższ posiekaj. Mięso pokrój w kostkę, posól. Poszatkuj obraną cebulę. Boczek pokrój. Zesmaż i odłóż.
Na łyżce oleju usmaż kurczaka z cebulą. Dodaj miąższ dyni. Smaż 3 minuty. Ryż ugotuj w bulionie do miękkości. Przełóż na patelnię, wymieszaj. Dopraw solą, pieprzem i gałką. Danie podawaj w dyniach. Posyp boczkiem.
porcje, czas ok. 40 min; porcja – 310 kcal, cena 5 zł.Źródło: Świat kobiety