Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Risotto z boczkiem i dynią"
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Dynie krótko opiecz, zetnij wierzchy. Wydrąż nasiona i część miąższu. Miąższ posiekaj. Mięso pokrój w kostkę, posól. Poszatkuj obraną cebulę. Boczek pokrój. Zesmaż i odłóż.
Na łyżce oleju usmaż kurczaka z cebulą. Dodaj miąższ dyni. Smaż 3 minuty. Ryż ugotuj w bulionie do miękkości. Przełóż na patelnię, wymieszaj. Dopraw solą, pieprzem i gałką. Danie podawaj w dyniach. Posyp boczkiem.
porcje, czas ok. 40 min; porcja – 310 kcal, cena 5 zł.Źródło: Świat kobiety