Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Risotto z boczkiem i dynią"
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5009
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13534
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5870
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7622
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5009
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13534
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5870
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7622
Składniki
Dynie krótko opiecz, zetnij wierzchy. Wydrąż nasiona i część miąższu. Miąższ posiekaj. Mięso pokrój w kostkę, posól. Poszatkuj obraną cebulę. Boczek pokrój. Zesmaż i odłóż.
Na łyżce oleju usmaż kurczaka z cebulą. Dodaj miąższ dyni. Smaż 3 minuty. Ryż ugotuj w bulionie do miękkości. Przełóż na patelnię, wymieszaj. Dopraw solą, pieprzem i gałką. Danie podawaj w dyniach. Posyp boczkiem.
porcje, czas ok. 40 min; porcja – 310 kcal, cena 5 zł.Źródło: Świat kobiety