Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i lekkostrawne
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 345
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 364
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 319
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 141
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 345
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 364
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 319
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 141
Składniki
Zeszklić pokrojona cebulkę, dodać ryż do rizotta i smażyć przez chwile aż nabierze on złocistego koloru. Dodać 0.5 szklanki białego wytrawnego wina, odparować a następnie sukcesywnie dodawać bulionu ( może być z kostki rosołowej), aż ryz dojdzie i stanie sie kleisty(ok. 20min). Na patelni podsmażyć na patelni pokrojona cebulkę i 2 ząbki czosnku (przekrojone na pół)..jak się już zarumienią dodać odrobinę białego wina, odparować wrzucić owoce morza ( może być mieszanka mrożona), podsmażyć przez chwilę a następnie znowu dodać drobinę wina...odparować, dodać pomidory w puszce (ok.0.5 puszki), chwile pogotować posypać świeżym tymiankiem, świeżym rozmarynem i świeżo zmielonym pieprzem. Zmieszać z ugotowanym ryżem. Przed podaniem można posypać parmezanem