Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i lekkostrawne
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 142
Królowa grilla :)
Odsłon: 1265
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 195
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 235
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 142
Królowa grilla :)
Odsłon: 1265
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 195
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 235
Składniki
Zeszklić pokrojona cebulkę, dodać ryż do rizotta i smażyć przez chwile aż nabierze on złocistego koloru. Dodać 0.5 szklanki białego wytrawnego wina, odparować a następnie sukcesywnie dodawać bulionu ( może być z kostki rosołowej), aż ryz dojdzie i stanie sie kleisty(ok. 20min). Na patelni podsmażyć na patelni pokrojona cebulkę i 2 ząbki czosnku (przekrojone na pół)..jak się już zarumienią dodać odrobinę białego wina, odparować wrzucić owoce morza ( może być mieszanka mrożona), podsmażyć przez chwilę a następnie znowu dodać drobinę wina...odparować, dodać pomidory w puszce (ok.0.5 puszki), chwile pogotować posypać świeżym tymiankiem, świeżym rozmarynem i świeżo zmielonym pieprzem. Zmieszać z ugotowanym ryżem. Przed podaniem można posypać parmezanem