Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i lekkostrawne
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1301
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5828
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8837
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18461
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1301
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5828
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8837
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18461
Składniki
Zeszklić pokrojona cebulkę, dodać ryż do rizotta i smażyć przez chwile aż nabierze on złocistego koloru. Dodać 0.5 szklanki białego wytrawnego wina, odparować a następnie sukcesywnie dodawać bulionu ( może być z kostki rosołowej), aż ryz dojdzie i stanie sie kleisty(ok. 20min). Na patelni podsmażyć na patelni pokrojona cebulkę i 2 ząbki czosnku (przekrojone na pół)..jak się już zarumienią dodać odrobinę białego wina, odparować wrzucić owoce morza ( może być mieszanka mrożona), podsmażyć przez chwilę a następnie znowu dodać drobinę wina...odparować, dodać pomidory w puszce (ok.0.5 puszki), chwile pogotować posypać świeżym tymiankiem, świeżym rozmarynem i świeżo zmielonym pieprzem. Zmieszać z ugotowanym ryżem. Przed podaniem można posypać parmezanem