Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała na gorąco oraz na zimno jako wędlina
Z 1 litra wody, łyżki soli, ziela angielskiego, czosnku i liści laurowych gotujemy marynatę. Jak zalewa wystygnie wkładamy do niej mięso i pozostawiamy na kilka godzin (a najlepiej na całą noc). Po wyjęciu z marynaty boczek pukamy pod bieżącą wodą i osuszmy ręcznikiem papierowym. Wszystkie przyprawy miażdżymy w moździerzu i nacieramy nimi mięso z obu stron.
Skurę boczku nacinamy ostrym nożem w rąby, następnie zwijamy ściśle na mięso skórą do wierzchu tworząc roladę i obwiązujemy sznurkiem (najlepiej bawełnianym).
Tak przygotowane mięso wkładamy do rękawa piekarniczego. Mięso pieczemy 60 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni Celsjusza. W międzyczasie z miodu i musztardy robimy glazurę.
Po godzinie pieczenia rozrywamy rękaw i mięso smarujemy mieszanką miodu i musztardy. Pieczemy jeszcze przez około 30 minut.
SMACZNEGO !!!
Przepis mojej mamy, która jest mistrzynią w pieczeniu tego boczku :) Pyszna a...
Odsłon: 11861
Schab pieczony w rękawie jest soczysty ,pyszny idealny na świąteczny stół i...
Odsłon: 18743
Domowe kuleczki o smaku Kinder Czekolady. Spróbujcie!
Odsłon: 28
Orzeźwiająca babka bez pieczenia z kolorowych galaretek idealna na upalne dni...
Odsłon: 337
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 340
Pyszny i szybki sposób na deser.Wystarczy ubić śmietanę Śnieżkę dodać owoce,...
Odsłon: 337
Domowe kuleczki o smaku Kinder Czekolady. Spróbujcie!
Odsłon: 28
Orzeźwiająca babka bez pieczenia z kolorowych galaretek idealna na upalne dni...
Odsłon: 337
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 340
Pyszny i szybki sposób na deser.Wystarczy ubić śmietanę Śnieżkę dodać owoce,...
Odsłon: 337
Składniki
Z 1 litra wody, łyżki soli, ziela angielskiego, czosnku i liści laurowych gotujemy marynatę. Jak zalewa wystygnie wkładamy do niej mięso i pozostawiamy na kilka godzin (a najlepiej na całą noc). Po wyjęciu z marynaty boczek pukamy pod bieżącą wodą i osuszmy ręcznikiem papierowym. Wszystkie przyprawy miażdżymy w moździerzu i nacieramy nimi mięso z obu stron.
Skurę boczku nacinamy ostrym nożem w rąby, następnie zwijamy ściśle na mięso skórą do wierzchu tworząc roladę i obwiązujemy sznurkiem (najlepiej bawełnianym). Tak przygotowane mięso wkładamy do rękawa piekarniczego. Mięso pieczemy 60 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni Celsjusza. W międzyczasie z miodu i musztardy robimy glazurę.
Po godzinie pieczenia rozrywamy rękaw i mięso smarujemy mieszanką miodu i musztardy. Pieczemy jeszcze przez około 30 minut.
SMACZNEGO !!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Zapiekanka z chleba tostowego
Dania główne
Faszerowany kotlet mielony
Dania główne
Smażona kaczka, ziemniaki i mizeria.
Dania główne
Szybkie danie z grilla
Zapiekanka z chleba tostowego
Tani, smaczny i sycący obiad dla całej rodziny? Wbrew pozorom wcale nietrudno...
Odsłon: 83
Faszerowany kotlet mielony
Wymyśliłem go w pięć minut, podałem go dzisiaj na obiad.
Odsłon: 216