Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała na gorąco oraz na zimno jako wędlina
Z 1 litra wody, łyżki soli, ziela angielskiego, czosnku i liści laurowych gotujemy marynatę. Jak zalewa wystygnie wkładamy do niej mięso i pozostawiamy na kilka godzin (a najlepiej na całą noc). Po wyjęciu z marynaty boczek pukamy pod bieżącą wodą i osuszmy ręcznikiem papierowym. Wszystkie przyprawy miażdżymy w moździerzu i nacieramy nimi mięso z obu stron.
Skurę boczku nacinamy ostrym nożem w rąby, następnie zwijamy ściśle na mięso skórą do wierzchu tworząc roladę i obwiązujemy sznurkiem (najlepiej bawełnianym).
Tak przygotowane mięso wkładamy do rękawa piekarniczego. Mięso pieczemy 60 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni Celsjusza. W międzyczasie z miodu i musztardy robimy glazurę.
Po godzinie pieczenia rozrywamy rękaw i mięso smarujemy mieszanką miodu i musztardy. Pieczemy jeszcze przez około 30 minut.
SMACZNEGO !!!
Bardzo łatwy i szybki przepis na przepyszny chleb pieczony w rękawie do piecz...
Odsłon: 4053
Sezon na młodą kapustę w rozpoczęty. Jej przygotowanie do obiadu zajmuje kilk...
Odsłon: 26
Paski z piersi kurczaka smażone z mieszanką warzyw chińskich z sosem sojowym...
Odsłon: 12398
Jeśli masz ochotę na kuchenne eksperymenty, pizza ze szparagami powinna konie...
Odsłon: 36
Sezon na młodą kapustę w rozpoczęty. Jej przygotowanie do obiadu zajmuje kilk...
Odsłon: 26
Paski z piersi kurczaka smażone z mieszanką warzyw chińskich z sosem sojowym...
Odsłon: 12398
Jeśli masz ochotę na kuchenne eksperymenty, pizza ze szparagami powinna konie...
Odsłon: 36
Składniki
Z 1 litra wody, łyżki soli, ziela angielskiego, czosnku i liści laurowych gotujemy marynatę. Jak zalewa wystygnie wkładamy do niej mięso i pozostawiamy na kilka godzin (a najlepiej na całą noc). Po wyjęciu z marynaty boczek pukamy pod bieżącą wodą i osuszmy ręcznikiem papierowym. Wszystkie przyprawy miażdżymy w moździerzu i nacieramy nimi mięso z obu stron.
Skurę boczku nacinamy ostrym nożem w rąby, następnie zwijamy ściśle na mięso skórą do wierzchu tworząc roladę i obwiązujemy sznurkiem (najlepiej bawełnianym). Tak przygotowane mięso wkładamy do rękawa piekarniczego. Mięso pieczemy 60 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni Celsjusza. W międzyczasie z miodu i musztardy robimy glazurę.
Po godzinie pieczenia rozrywamy rękaw i mięso smarujemy mieszanką miodu i musztardy. Pieczemy jeszcze przez około 30 minut.
SMACZNEGO !!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Ryż z kurczakiem i warzywami
Dania główne
Pizza ze szparagami
Dania główne
Gulasz wieprzowy z makaronem rurki.
Dania główne
Mielone z marchewką
Ryż z kurczakiem i warzywami
Szybki i łatwy przepis na pyszne i zdrowe danie obiadowe
Odsłon: 23
Pizza ze szparagami
Jeśli masz ochotę na kuchenne eksperymenty, pizza ze szparagami powinna konie...
Odsłon: 36