Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada cielęca"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
Mięso umyj, osusz.
Obraną cebulę posiekaj, oprósz solą, po czym zeszklij na rozgrzanym smalcu. Następnie dorzuć na patelnię pokrojony w kostkę boczek, szynkę, ozorek i mieloną cielęcinę. Przypraw solą, pieprzem i dodaj drobno poszatkowaną natkę pietruszki. Smaż całość kilka minut – najpierw na dużym, potem na małym ogniu.
Gdy farsz ostygnie, rozłóż go wzdłuż środka płata mięsa. Zwiń je ciasno i zwiąż cienkim sznurkiem.
Dno brytfanny wysmaruj warstwą smalcu, włóż roladę i podlej ją odrobiną wody. Piecz półtorej godziny w piekarniku rozgrzanym do 180°C. 5. Sos z pieczeni rozprowadź z wodą wymieszaną z mąką i polej nim cielęcinę.
Czas: 90 min. 1 porcja = 350 kcalŹródło: Kurier TV