Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rolada cielęca ze szparagami"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117570
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8151
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3049
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1831
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1406
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117570
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8151
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3049
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1831
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1406
Składniki
Mięso natnij wzdłuż tak, by rozłożyć je jak książkę. Oprósz solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny. Przykryj folią i odstaw na kwadrans.
Marchewki obierz, cebulę i czosnek drobno posiekaj. Obrane, umyte szparagi pokrój na kawałki. Na maśle zeszklij cebulkę z czosnkiem, a po chwili dołóż szparagi i marchewki. Smaż 2-3 minuty. Wlej śmietanę, zestaw z ognia, przypraw solą, pieprzem i startą gałką musz katołową. Przestudź, wymieszaj z serkiem.
Farsz rozsmaruj na mięsie. Zwiń roladę, zepnij wykałaczkami, oprósz mąką.
W brytfannie rozgrzej olej i obsmaż mięso. Polej je stopionym masłem i piecz około 40 minut w 180°C. W trakcie polewaj winem i wodą.Źródło: Kurier TV