Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rolada cielęca ze szparagami"
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 477
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 202
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 477
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 202
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Mięso natnij wzdłuż tak, by rozłożyć je jak książkę. Oprósz solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny. Przykryj folią i odstaw na kwadrans.
Marchewki obierz, cebulę i czosnek drobno posiekaj. Obrane, umyte szparagi pokrój na kawałki. Na maśle zeszklij cebulkę z czosnkiem, a po chwili dołóż szparagi i marchewki. Smaż 2-3 minuty. Wlej śmietanę, zestaw z ognia, przypraw solą, pieprzem i startą gałką musz katołową. Przestudź, wymieszaj z serkiem.
Farsz rozsmaruj na mięsie. Zwiń roladę, zepnij wykałaczkami, oprósz mąką.
W brytfannie rozgrzej olej i obsmaż mięso. Polej je stopionym masłem i piecz około 40 minut w 180°C. W trakcie polewaj winem i wodą.Źródło: Kurier TV