Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada wieprzowo-indycza"
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 7
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 235
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 1026
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 7
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 235
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 1026
Składniki
ok. 45 min • Porcja 210 kcal • Koszt ok. 2 zł • Przepis na 10 porcji
Wieprzowinę rozcinam na kształt prostokąta. Nacieram przyprawami i odstawiam na kilka godzin do lodówki. Mielone z indyka przekładam do miski, dodaję pozostałe , przyprawiam i mieszam.
Farsz warzywny: pieczarki i marchewkę kroję w plasterki, cebulę szatkuję. Na patelni rozgrzewam małą ilość oleju i przesmażam cebulę, dodaję pieczarki oraz marchew. Przyprawiam i duszę ok. 10 min.
Na płacie mięsa układam farsz mięsny i warzywny. Zwijam roladę i ciasno obwiązuję ją nicią kuchenną. Przekładam do brytfanny, podlewam szklanką wody i piekę ok. 100 min w 170°C.
<strong>Marta Matusiewicz z Bielska-Białej</strong>Źródło: Kobieta i życie