Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada wieprzowo-indycza"
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 214
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 717
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 899
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 214
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 717
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 899
Składniki
ok. 45 min • Porcja 210 kcal • Koszt ok. 2 zł • Przepis na 10 porcji
Wieprzowinę rozcinam na kształt prostokąta. Nacieram przyprawami i odstawiam na kilka godzin do lodówki. Mielone z indyka przekładam do miski, dodaję pozostałe , przyprawiam i mieszam.
Farsz warzywny: pieczarki i marchewkę kroję w plasterki, cebulę szatkuję. Na patelni rozgrzewam małą ilość oleju i przesmażam cebulę, dodaję pieczarki oraz marchew. Przyprawiam i duszę ok. 10 min.
Na płacie mięsa układam farsz mięsny i warzywny. Zwijam roladę i ciasno obwiązuję ją nicią kuchenną. Przekładam do brytfanny, podlewam szklanką wody i piekę ok. 100 min w 170°C.
<strong>Marta Matusiewicz z Bielska-Białej</strong>Źródło: Kobieta i życie