Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5051
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13598
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5884
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7679
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5051
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13598
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5884
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7679
Składniki
Kurczaka odkościć(nie jest to proste i wymaga czasu),pieczarki i cebule pokroic i przysmażyć na łyżce masła,doprawić solą i pieprzem,ogórka pokroić w paski.Odkoszczonego kurczaka rozłożyć na desce,naciąć piersi i udka tak aby nie rozciąć skóry,odciąć kawałki mięsa i ułożyć na skórce tam gdzie nie ma mięsa.Posypac przyprawą do kurczaka i czosnkiem,ułożyć plastry sera następnie pieczarki i paseczki ogórka,zwinąć w rolade,spiąć wykałaczkami i związać nitką.Posypać wegetą,czosnkiem i papryka,piec ok 40 min,od czasu do czasu polewając wytopionym tłuszczem.Przed podaniem usunąć nitkę i wykałaczki.Podawać z surówką z kapusty i ziemniakami.Można również jeść na zimno.