Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1953
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2625
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1953
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2625
Składniki
Kurczaka odkościć(nie jest to proste i wymaga czasu),pieczarki i cebule pokroic i przysmażyć na łyżce masła,doprawić solą i pieprzem,ogórka pokroić w paski.Odkoszczonego kurczaka rozłożyć na desce,naciąć piersi i udka tak aby nie rozciąć skóry,odciąć kawałki mięsa i ułożyć na skórce tam gdzie nie ma mięsa.Posypac przyprawą do kurczaka i czosnkiem,ułożyć plastry sera następnie pieczarki i paseczki ogórka,zwinąć w rolade,spiąć wykałaczkami i związać nitką.Posypać wegetą,czosnkiem i papryka,piec ok 40 min,od czasu do czasu polewając wytopionym tłuszczem.Przed podaniem usunąć nitkę i wykałaczki.Podawać z surówką z kapusty i ziemniakami.Można również jeść na zimno.