Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada z łososiem"
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7946
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1271
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13733
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7946
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1271
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13733
Składniki
Szpinak sparz wrzątkiem i zlej zimną wodą. Następnie zmiksuj, dodaj śmietanę, pieprz, żółtka, parmezan oraz mąkę. Mieszankę podgrzej, aż zgęstnieje. Odstaw do ostygnięcia i wrzuć ubite białka. Ciasto rozsmaruj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do nagrzanego piekarnika.
Piecz 10 minut w temperaturze 180 °C. Ciasto schłodź i przełóż na folię spożywczą. Delikatnie oderwij papier, na którym się piekło. Posmaruj serem twarogowym, ułóż plasterki łososia i zwiń. Roladę owiń folią aluminiową i wstaw do lodówki. Przed podaniem pokrój w centymetrowe plastry.Źródło: Na żywo