Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada z mięsa mielonego z twarożkiem i papryką"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2718
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1244
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 708
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 62
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2718
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1244
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 708
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 62
Składniki
Kajzerkę namaczamy w wodzie, a następnie dokładnie odciskamy. Papryki odcedzamy z marynaty. Cebule kroimy w drobną kostkę. Bazylię i natkę pietruszki siekamy.
Do mięsa dodajemy jajo, odciśniętą bułkę, pokrojoną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy pieprzem, solą i wyrabiamy, aż dobrze się połączą.
Śmietankowy twarożek miksujemy z 3–4 łyżkami wody lub mleka, żeby był gładki i kremowy. Dodajemy 3/4 posiekanej bazylii i natki, doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy.
Mięso rozkładamy na folii aluminiowej tak, by utworzyło prostokąt. Rozsmarowujemy na nim twarożek, a na środku układamy dobrze osączone z zalewy papryki. Zawijamy, pomagając sobie folią, i delikatnie dociskamy.
Mięso przekładamy na blachę i pieczemy 45–50 minut w 180oC. Posypujemy pozostałą bazylią i natką. Roladę możemy podawać na ciepło lub na zimno.Źródło: Rewia