Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rolada z pieczarkami"
Taki prosty , szybki i smaczny zestaw proponuje na pyszny , obfity obiadek....
Odsłon: 66
Właściwa nazwa to Boeuf Stroganow;) Prefereuję lżejszą wersję bez mąki i lakt...
Odsłon: 84
Taki prosty , szybki i smaczny zestaw proponuje na pyszny , obfity obiadek....
Odsłon: 66
Właściwa nazwa to Boeuf Stroganow;) Prefereuję lżejszą wersję bez mąki i lakt...
Odsłon: 84
Składniki
Schab opłucz, osusz, rozetnij na duży płat. Lekko go rozbij. Posyp solą i pieprzem. Natrzyj czosnkiem przeciśniętym przez praskę i odstaw na 30 minut.
Boczek pokrój w kosteczkę. Natkę posiekaj. Bułki pokrusz. Pieczarki oczyść. Grzyby pokrój w kostkę i podsmaż na maśle. Potem wymieszaj je z boczkiem, natką oraz okruszkami. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Dobrze wymieszaj.
Farsz rozłóż na płacie mięsa. Zwiń. Roladę obwiąż mocną nitką. Obsmaż na oleju, ułóż w żaroodpornej formie. Podlej wodą. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175 st. Piecz 2 godziny. Pod koniec pieczenia roladę posmaruj miodem i posyp pieprzem. Podawaj z duszonymi warzywami oraz ciemnym sosem pieczeniowym.
Trochę suszonych płatków chili zaostrzy smak farszu. ok. 165 min, 1 porcja zawiera ok. 670 kcal. Ok. 5,50 zł za porcję.Źródło: Tina