Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rolada z pieczarkami"
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 891
Przepis ten gości w mojej rodzinie od pokoleń ;) Nie wyobrażam sobie Świąt be...
Odsłon: 150
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 891
Przepis ten gości w mojej rodzinie od pokoleń ;) Nie wyobrażam sobie Świąt be...
Odsłon: 150
Składniki
Schab opłucz, osusz, rozetnij na duży płat. Lekko go rozbij. Posyp solą i pieprzem. Natrzyj czosnkiem przeciśniętym przez praskę i odstaw na 30 minut.
Boczek pokrój w kosteczkę. Natkę posiekaj. Bułki pokrusz. Pieczarki oczyść. Grzyby pokrój w kostkę i podsmaż na maśle. Potem wymieszaj je z boczkiem, natką oraz okruszkami. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Dobrze wymieszaj.
Farsz rozłóż na płacie mięsa. Zwiń. Roladę obwiąż mocną nitką. Obsmaż na oleju, ułóż w żaroodpornej formie. Podlej wodą. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175 st. Piecz 2 godziny. Pod koniec pieczenia roladę posmaruj miodem i posyp pieprzem. Podawaj z duszonymi warzywami oraz ciemnym sosem pieczeniowym.
Trochę suszonych płatków chili zaostrzy smak farszu. ok. 165 min, 1 porcja zawiera ok. 670 kcal. Ok. 5,50 zł za porcję.Źródło: Tina