Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki cielęce"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1623
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1393
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1426
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1501
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1623
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1393
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1426
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1501
Składniki
Kotlety rozbij. Orzeszki upraż na patelni, połącz z posiekanym tymiankiem i oregano, dwiema łyżkami oleju i przyprawami, zmiksuj. Paprykę pokrój w paski.
Na mięsie układaj po dwa plastry szynki, posmaruj masą orzechową, ułóż pasek papryki. Zwiń, zepnij wykałaczką.
Roladki obtocz w mące i smaż na oleju przez około 4 minuty. Ułóż je w rondlu, wlej wino i bulion, Duś mięso do miękkości.
Sos zapraw kilkoma łyżeczkami śmietany lub mąką z wodą. Roladki pokrój w plastry, podawaj polane sosem z dodatkiem sałatki ze świeżych warzyw.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień