Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki cielęce"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12262
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1383
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13012
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5159
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12262
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1383
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13012
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5159
Składniki
Kotlety rozbij. Orzeszki upraż na patelni, połącz z posiekanym tymiankiem i oregano, dwiema łyżkami oleju i przyprawami, zmiksuj. Paprykę pokrój w paski.
Na mięsie układaj po dwa plastry szynki, posmaruj masą orzechową, ułóż pasek papryki. Zwiń, zepnij wykałaczką.
Roladki obtocz w mące i smaż na oleju przez około 4 minuty. Ułóż je w rondlu, wlej wino i bulion, Duś mięso do miękkości.
Sos zapraw kilkoma łyżeczkami śmietany lub mąką z wodą. Roladki pokrój w plastry, podawaj polane sosem z dodatkiem sałatki ze świeżych warzyw.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień