Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki cielęce"
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 62
Polecam.
Odsłon: 6264
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 143
Czekoladowe ciasto z kremem pistacjowym to bogaty deser, który przypadnie do...
Odsłon: 79
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 62
Polecam.
Odsłon: 6264
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 143
Czekoladowe ciasto z kremem pistacjowym to bogaty deser, który przypadnie do...
Odsłon: 79
Składniki
Kotlety rozbij. Orzeszki upraż na patelni, połącz z posiekanym tymiankiem i oregano, dwiema łyżkami oleju i przyprawami, zmiksuj. Paprykę pokrój w paski.
Na mięsie układaj po dwa plastry szynki, posmaruj masą orzechową, ułóż pasek papryki. Zwiń, zepnij wykałaczką.
Roladki obtocz w mące i smaż na oleju przez około 4 minuty. Ułóż je w rondlu, wlej wino i bulion, Duś mięso do miękkości.
Sos zapraw kilkoma łyżeczkami śmietany lub mąką z wodą. Roladki pokrój w plastry, podawaj polane sosem z dodatkiem sałatki ze świeżych warzyw.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień