Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki cielęce"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 974
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 827
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12583
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 974
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 827
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12583
Składniki
Kotlety rozbij. Orzeszki upraż na patelni, połącz z posiekanym tymiankiem i oregano, dwiema łyżkami oleju i przyprawami, zmiksuj. Paprykę pokrój w paski.
Na mięsie układaj po dwa plastry szynki, posmaruj masą orzechową, ułóż pasek papryki. Zwiń, zepnij wykałaczką.
Roladki obtocz w mące i smaż na oleju przez około 4 minuty. Ułóż je w rondlu, wlej wino i bulion, Duś mięso do miękkości.
Sos zapraw kilkoma łyżeczkami śmietany lub mąką z wodą. Roladki pokrój w plastry, podawaj polane sosem z dodatkiem sałatki ze świeżych warzyw.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień