Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki cukiniowe z mięsem mielonym"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 851
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420474
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1763
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 851
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420474
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1763
Składniki
ok. 60 minut
Tosty włożyć do miski, zalać śmietaną. Mięso mielone przyprawić pieprzem i solą, zagnieść z namoczonym pieczywem. Cukinię umyć i obieraczką pokroić na 8 plastrów. Plastry boczku przekroić wzdłuż. Wilgotną ręką uformować z mięsa 8 rolek. Owinąć je najpierw plasterkiem cukinii, potem plasterkiem boczku.
Ułożyć roladki w brytfannie i skropić olejem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piec około 15 minut.
Cebulę i czosnek obrać, posiekać, przyrumienić na rozgrzanym oleju. Dołożyć pokrojone w kawałki pomidory, posiekaną papryczkę chili, cukier i bazylię. Zalać 400 ml wody, gotować 10 minut na małym ogniu. Sos zmiksować, polać nim roladki. Piec jeszcze 20 minut w 165°C.Źródło: Życie na gorąco